Wednesday, March 3, 2010

Κ. Ραντ: "Μας αξίζει το μαστίγωμα των ψηφοφόρων"

"Μας αξίζει ένα άγριο μαστίγωμα αλλά στις δημοσκοπήσεις". Έτσι σχολίασε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Κέβιν Ραντ, την τελευταία δημοσκόπηση, που δείχνει ότι η κυβέρνηση των Εργατικών έχασε το προβάδισμα που διατηρούσε έναντι της συντηρητικής αντιπολίτευσης μετά την άνοδό της στην εξουσία το 2007.
Ο κ. Ραντ υπογράμμισε πως έχουν δίκιο οι ψηφοφόροι και πως η κυβέρνηση θα πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή της. "Μας αξίζει να μας μαστιγώσουν και σε άλλες δημοσκοπήσεις", είπε ο κ. Ραντ, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη "για τα λάθη, τις παραλείψεις και τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν" και δεσμεύθηκε για "σκληρή δουλειά στους επόμενους εννέα μήνες, έως την διεξαγωγή των εκλογών και υλοποίηση των υποσχέσεων μας".
Πολιτικοί αναλυτές εκφράζουν την έκπληξή τους για τη δημόσια ομολογία του πρωθυπουργού και τη χαρακτηρίζουν "ριψοκίνδυνη".

"Αν ο πρωθυπουργός ομολογεί πως η κυβέρνηση δεν τα πάει καλά και της αξίζει μαστίγωμα, τότε ακόμα και οι υποστηρικτές της μπορεί να σκεφτούν το ίδιο", γράφει η Μισέλα Γκράταν στην εφημερίδα "The Age".
Διαφορετική άποψη έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι 'Αμποτ, ο οποίος χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Ραντ "κόλπο". "Αναλαμβάνει την ευθύνη, ζητά συγγνώμη και λέει ότι τους αξίζει μαστίγωμα για να κερδίσει συμπάθεια", είπε ο κ. Αμποτ.

Δημοσκόπηση της Κυριακής καταδεικνύει ότι οι Εργατικοί και ο Συνασπισμός Φιλελευθέρων-Εθνικών συγκεντρώνουν ίσο ποσοστό, 50%, μετά την κατανομή των δεύτερων προτιμήσεων. Ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ εξακολουθεί να θεωρείται ο καταλληλότερος για τον πρωθυπουργικό θώκο, με ποσοστό 53% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι είναι ο ικανότερος, σε σύγκριση με το 40% που προτιμά τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Τόνι Αμποτ.
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment