Wednesday, February 3, 2010

Μεταρρυθμίσεις εν όψει εκλογών στην Αυστραλία

Οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα το 2050 εξαγγέλλει η κυβέρνηση της Αυστραλίας εν όψει των εφετινών εκλογών, η προεκλογική περίοδος για τις οποίες έχει ουσιαστικά ξεκινήσει.
Σε έκθεση που δημοσιοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Γουέιν Σουάν, αναφέρεται ότι τα επόμενα 40 χρόνια η μέση αύξηση του Εθνικού Ακαθάριστου Προϊόντος θα επιβραδυνθεί στο 1,5% κατά κεφαλή από 1,9% σήμερα, καθώς ο αριθμός των πολιτών άνω των 65 σχεδόν διπλασιάστηκε.

«Η έκθεση καταδεικνύει πόσο κρίσιμο είναι να σχεδιάσουμε το μέλλον, να επενδύσουμε στην παραγωγικότητα και τη συμμετοχή, να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική πειθαρχία και να αντιμετωπίσουμε τις επικίνδυνες κλιματικές αλλαγές», είπε ο Σουάν. Η έκθεση που προετοίμασε το Yπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζει τις μεταρρυθμιστικές προτεραιότητες που θα συμπεριλάβει ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ στην προεκλογική του εκστρατεία, στις οποίες συγκαταλέγεται το συνολικό σχέδιο για τις εκπομπές άνθρακα, το οποίο έχει απορριφθεί δύο φορές από τη Γερουσία αλλά θα επανακατατεθεί σήμερα.
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment