Friday, January 29, 2010

Κέρδη 15% παρουσίασε η Λαϊκή Τράπεζα Αυστραλίας (Merfin)

Παρά την οικονομική κρίση η Λαϊκή Τράπεζα Αυστραλίας (Merfin) αύξησε τα κέρδη της κατά 15% πέρσι και εδραιώθηκε μεταξύ των κορυφαίων τραπεζικών οργανισμών της χώρας.

«Το 2009 ήταν η καλύτερη χρονιά της τράπεζάς μας στην Αυστραλία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Λαϊκής, κ. Μιχάλης Αθανασίου. «Ανεπηρέαστη από την παγκόσμια κρίση, η τράπεζά μας αύξησε τα κέρδη της και δικαίωσε το όνομά της ως κορυφαίος τραπεζικός οργανισμός», πρόσθεσε.
Τα εξαιρετικά αποτελέσματα του 2009 αποδίδονται από τον κ. Αθανασίου, στη σημαντική αύξηση της κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας, που τής παρείχε ρευστότητα και απεριόριστη δυνατότητα να διαθέτει κεφάλαια στους πελάτες της (ιδιώτες και επιχειρηματίες) για τις ανάγκες τους.

Ο κ. Αθανασίου, μιλώντας στο «Νέο Κόσμο», έκανε αισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία της αυστραλιανής οικονομίας.

«Κατ' αρχήν, θέλω να τονίσω ότι η αυστραλιανή οικονομία αποδείχθηκε εξαιρετικά ανθεκτική στους κλυδωνισμούς που προκάλεσε η παγκόσμια οικονομική κρίση. Η ανθεκτικότητά της οφείλεται στο υγιές χρηματοπιστωτικό της σύστημα και στην έγκαιρη, αποτελεσματική παρέμβαση της κυβέρνησης. Οι βασικοί δείκτες της αυστραλιανής οικονομίας είναι θετικοί και πιστεύω στην ταχύρυθμη έξοδό της από την κρίση».

Για τα επιτόκια, εκτιμά ότι θα συνεχίσουν την ανοδική τους τάση καθώς η αυστραλιανή οικονομία θα βελτιώνεται.

πηγή - kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment