Monday, January 25, 2010

Μέσα η Ενάν, έξω Σαφίνα και Κουζνέτσοβα

Ξαφνικά έμεινε μόνη η Ζιστίν Ενάν να ελέγχει το κάτω μέρος του ταμπλό των γυναικών. Η Βελγίδα προχώρησε στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν.
Για να φτάσει εκεί όμως χρειάστηκε να διατηρήσει τη ψυχραιμία της στο πρώτο σετ με αντίπαλο την υψηλόσωμη συμπατριώτισσα της, Γιανίνα Βικμάγερ που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει το 2010.

Η Ενάν έσωσε τρία σετ πόιντς στο πρώτο σετ πριν το οδηγήσει στο τάι μπρέικ. Στη συνέχεια η ημιφιναλίστ του US Open απάντησε, αλλά η Ενάν συνηθισμένη στα μεγάλα παιχνίδια πήρε τη νίκη-πρόκριση με 7-6 (7-4), 1-6, 6-3.

Από έκπληξη σε έκπληξη η Πετρόβα
Η 26χρονη Νάντια Πετρόβα ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση της στο Αυστραλιανό Όπεν. Μετά την Κιμ Κλάιστερς, έθεσε εκτός συνέχειας και το Νο3 του ταμπλό, τη Σβετλάνα Κουζνέτσοβα την οποία νίκησε 6-3, 3-6, 6-1.

Η Ενάν που είναι η επόμενη αντίπαλος της Πετρόβα πρέπει να δώσει μεγάλη σημασία στη δήλωση της "Κούζι" ότι "η Πετρόβα παίζει καλύτερα από ότι έχει κάνει τα δύο τελευταία χρόνια". Η κόρη μίας πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης στο στίβο θα τα δώσει όλα στο ματς με τη Βελγίδα, καθώς δεν έχει τίποτα να χάσει.

Εύκολη πρόκριση στις "8", δώρο για τα 22α γενέθλια της, πήρε η Μαρία Κιριλένκο από τη Ντινάρα Σαφίνα. Η πρώην Νο1 τραυματίστηκε, αποχώρησε και ενώ έχανε 5-4 στο πρώτο σετ.

Αντίπαλος της Κιριλένκο ή "Μακίρι" στα προημιτελικα θα είναι η Ζενγκ Γι που έγινε η πρώτη Κινέζα που φτάνει τόσο μακριά στο Όπεν της ηπείρου της (σ.σ. το Αυστραλιανό Όπεν ανήκει σε Ασία και Ωκεανία).

Η 25χρονη δεξιόχειρας είναι συνηθισμένη στο να γράφει ιστορία, καθώς το 2008 είχε αγωνιστεί στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον.

Τα ξημερώματα η 8άδα θα συμπληρωθεί μετά τις αναμετρήσεις:
Σερένα Γουίλιαμς (ΗΠΑ)-Σαμάνθα Στόσουρ (Αυστραλία)
Βέρα Ζβοναρέβα (Ρωσία)-Βικτόρια Αζαρένκα (Λευκορωσία)
Καρολάιν Βοζνιάκι (Δανία)-Λι Να (Κίνα)
Φραντσέσκα Σκιαβόνε (Ιταλία)-Βένους Γουίλιαμς (ΗΠΑ)
Πηγή: http://sport24.gr

No comments:

Post a Comment