Sunday, January 17, 2010

Αυστραλία: Αύξηση της απασχόλησης και της κατανάλωσης

Σύμφωνα τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας στο Σίδνεϊ, ο αριθμός των ανθρώπων που προσελήφθησαν αυξήθηκε κατά 35.200 τον Δεκέμβριο από τον Νοέμβριο, ενώ παράλληλα ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε 5,5% από 5,6%
Ευχάριστα και ενθαρυντικά τα νέα από την Αυστραλία καθώς η απασχόληση αυξήθηκε για τέταρτο συνεχή μήνα, με τις εταιρείες να πραγματοποιούν τριπλάσιες προσλήψεις από ότι εκτιμούσαν οι αναλυτές. Το θετικό κλίμα οδήγησε και το νόμισμα της χώρας σε άνοδο με τους διαπραγματευτές να στοιχηματίζουν ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.

Σύμφωνα τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας στο Σίδνεϊ, ο αριθμός των ανθρώπων που προσελήφθησαν αυξήθηκε κατά 35.200 τον Δεκέμβριο από τον Νοέμβριο, ενώ παράλληλα ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε 5,5% από 5,6%.

Τη μεγαλύτερη αύξηση των προσλήψεων σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών οδήγησαν εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Chevron, η οποία επεκτείνει τις συνεργασίες της στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Δυτική Αυστραλία ώστε να καλύψει την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για ενέργεια.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι η απασχόληση θα αυξηθεί κατά 10.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο. Οι Αυστραλοί εργοδότες το τετράμηνό έως και τον Δεκέμβριο, δημιούργησαν 135.700 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων το 58% ήταν πλήρους απασχόλησης. Ο αριθμός των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης αυξήθηκε κατά 7.300 τον Δεκέμβριο και της μερικούς απασχόλησης αυξήθηκε κατά 27.900 θέσεις, σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση.

Η αύξηση της απασχόλησης τόνωσε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και ώθησε τα νοικοκυριά σε δαπάνες, οι οποίες αποτελούν πλέον του ημίσεως της οικονομίας της Αυστραλίας. Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα αυξήθηκαν 1,4% τον Νοέμβριο έναντι του Οκτωβρίου, σύμφωνα με σχετική έκθεση στις 7 Ιανουαρίου.
Πηγή http://www.imerisia.gr

No comments:

Post a Comment