Monday, January 25, 2010

Αυστραλία - Το 30ο Συνέδριο των Κρητών Αυστραλίας.

Ολοκληρώθηκαν στην Καμπέρα οι εργασίες του 30ού Συνεδρίου της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας.

Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι από τα ακόλουθα Κρητικά Σωματεία: Παγκρήτιος 'Ένωση Μελβούρνης, Κρητική Αδελφότητα Σίδνεϊ & Νέας Νότιας Ουαλίας, Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης , Κρητική Αδελφότητα Καμπέρας και Περιχώρων, Κρητική Αδελφότητα Κουισλάνδης, Ένωση Κρητών της Νέας Ζηλανδίας , Κρητική Αδελφότητα Ντάργουιν, Κρητική Αδελφότητα της Δυτικής Αυστραλίας, Κρητική Αδελφότητα της Νοτίου Αυστραλίας, και Κρητική Αδελφότητα Τασμανίας.
Φιλοξενούμενοι της Κρητικής αδελφότητας της Καμπέρας ήταν όλοι οι Κρητικοί και οι φίλοι της Κρήτης και της Κρητικής κουλτούρας και πολλών επισήμων της αυστραλιανής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, η Κρητική Νεολαία Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας πραγματοποίησε την Συνέλευση της, με τους αντιπροσώπους από όλες τις πολιτείες παρόντες. Στην Συνέλευση τους η Νεολαία απασχολήθηκε με την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας και την διατήρηση της Πολιτιστικής μας Παράδοσης.

Μεταξύ άλλων, στο συνέδριο αποφασίστηκε:

(α) και φέτος όπως κάθε χρόνο να κληθούν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να παραστούν στους εορτασμούς της Μάχης της Κρήτης την Αυστραλία.

(β)στους φετινούς εορτασμούς για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης να προσκληθούν και μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου.

(γ)όπως συμμετέχει η Ομοσπονδία ενεργά στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών.

(δ)όπως συνεχιστεί η προετοιμασία για την εκμάθηση τις Ιστορίας της Μάχης της Κρήτης, σε όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία της Αυστραλίας, ενώ

(ε)εξελέγη νέο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας για τα επόμενα δυο χρόνια με έδρα τη Μελβούρνη και Πρόεδρο το Γιάννη Νικολακάκη.

Το επόμενο συνέδριο θα γίνει τον Ιανουάριο του 2011 στο Hobart της Τασμάνιας.

Η ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας είναι www.cretanfederation.com.au

Πηγή: http://omogeneia.ana-mpa.gr

No comments:

Post a Comment