Saturday, January 23, 2010

Ομογενής δήμαρχος βοήθησε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στο μπάρμπεκιου

Η ομογενής δήμαρχος του Γουϊτλεσι, Μαίρη Λάλιου, υποδέχθηκε τον πρίγκιπα του βρετανικού θρόνου, Γουίλιαμ, ο οποίος επισκέφθηκε τον δήμο της για να δει επί τόπου την περιοχή που ήταν στο επίκεντρο των περσινών φονικών πυρκαγιών και για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, σπίτια και περιουσίες.
Η κα Λιάλιου βοήθησε τον πρίγκιπα να ψήσει λουκάνικα και μπιφτέκια για κατοίκους της περιοχής και τον ευχαρίστησε για το ειλικρινές ενδιαφέρον του για τα θύματα των πυρκαγιών.
Η ομογενής δήμαρχος του είπε πως είχε τη χαρά να γνωρίσει και τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, όταν η τελευταία το 1983 επισκέφθηκε την Αυστραλία και πήγε σε παιδικό σταθμό της περιοχής του Λέϊλορ.
Όπως σημειώνουν Αυστραλοί δημοσιογράφοι, η επίσκεψη του πρίγκιπα Γουίλιαμ στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία μπορεί να ήταν σύντομη, στέφθηκε όμως με επιτυχία.
Με την παρουσία του, την ευγένεια και την ευαισθησία του, φαίνεται να κατέκτησε πραγματικά τις χιλιάδες κόσμου που πήγαν να τον γνωρίσουν και να βελτιώσει την εικόνα του βρετανικού θρόνου.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρίγκιπα στη Μελβούρνη ήταν να δει την ύπαιθρο της Βικτώριας που δέχτηκε τον όλεθρο του «Μαύρου Σαββάτου», τον περασμένο Φλεβάρη.
Δύο ώρες στην κατάμαυρη από το πέρασμα της λαίλαπας της πυρκαγιάς, περιοχή, υπήρξαν αναμφίβολα μια σκληρή δόση, για τον υψηλό καλεσμένο, του τι μπορεί να προξενήσει μια καταστροφή αυτού του μεγέθους και ποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει στον άνθρωπο.
Το απόγευμα της Πέμπτης περίπου 2.500 άτομα τον περίμεναν στο Κυβερνείο, όπου ήταν καλεσμένος να χαιρετίσει την Ημέρα της Αυστραλίας.
Στον λόγο του, μεταξύ άλλων, τόνισε τη σημασία που είχε ανέκαθεν η Αυστραλία για τον ίδιο και την οικογένειά του: "Από τότε που μπορώ να θυμηθώ, πάντα άκουγα από την οικογένειά μου για το πόσο θαυμάσια χώρα είναι η Αυστραλία, για την φιλοξενία και την φιλικότητα του αυστραλιανού λαού.
Ο πατέρας μου πέρασε φανταστικά στο σχολείο που φοίτησε και ακόμη είναι γοητευμένος από το περιστατικό στο Μπόντι (Bondi), όπου μια Αυστραλή καλλονή τον φίλησε απροσδόκητα στο μάγουλο.
Είναι ωραίο να βλέπει κανείς την παράδοση να συνεχίζεται! Θυμάμαι ακόμη τη μητέρα μου που, έπειτα από ένα ταξίδι της στην Αυστραλία το 1996, πόσο ενθουσιασμένη ήταν με τη χώρα και πόσο την αγαπούσε.
Είμαι μόνο τρεις μέρες εδώ, αλλά τώρα μπορώ να καταλάβω γιατί".
πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment