Friday, January 29, 2010

Αυστραλία: Ολοκληρώθηκε το "Συναπάντημα" των Ποντίων

Πόντιοι από όλες τις πόλεις της Αυστραλίας συγκεντρώθηκαν στο Γουόλονγκονγκ (Woollongong) και επί τρία μερόνυχτα ξεφάντωσαν με απαράμιλλα ποντιακά "Παρακάθια" και "Μουχαπέτα", ποντιακούς χορούς και παραδοσιακό φαγοπότι, με αφορμή το τριήμερο "Συναπάντημά τους".
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο χοροδιδάσκαλος Νίκος Ζουρνατζίδης δίδαξε σε εκατοντάδες παιδιά των χορευτικών συγκροτημάτων από διάφορες Πολιτείες της Αυστραλίας, ποντιακούς χορούς.
Ο κ. Ζουρνατζίδης, εκτός από το "Συναπάντημα" του Γουόλονγκονγκ, δίδαξε τους ποντιακούς χορούς και έδωσε σεμινάρια και στους χώρους των Ποντιακών Σωματείων.
Στη διάρκεια του "Συναπαντήματος", συνεδρίασε και η Ολομέλεια του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας των Ποντιακών Σωματείων της Αυστραλίας και έγινε ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων του 2010 και εγκρίθηκαν διάφορα ψηφίσματα, εθνικού και εθνικοθρησκευτικού χαρακτήρα.
Ομόφωνα και με ενθουσιασμό, οι νέοι της δεύτερης και της τρίτης γενιάς, που αποτελούν τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, πέτυχαν το 2009 την πρώτη στον κόσμο κοινοβουλευτική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τη Βουλή της Νότιας Αυστραλίας, ενώ αποφάσισαν να εντείνουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους, για την αναγνώρισή της και από άλλα Κοινοβούλια της Αυστραλίας.
πηγή - http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment