Friday, January 29, 2010

Αυστραλία: η κυβέρνηση θα παρέμβει υπέρ Αυστραλιανού υπηκόου που καταδικάστηκε σε θάνατο για την δολοφονία συναδέλφου του

Η Αυστραλία ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση στην Καμπούλ ώστε να μην εκτελεστεί ένας Αυστραλός υπήκοος που εργαζόταν για ιδιωτική εταιρία ασφαλείας και καταδικάστηκε σε θάνατο για την δολοφονία ενός Αφγανού συναδέλφου του, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα Πέμπτη.
Ο --πρώην στρατιωτικός-- Ρόμπερτ Λάνγκντον, 38 ετών, ελπίζει ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ έχει αρκετή επιρροή στην Καμπούλ ώστε να μετατραπεί η ποινή του, να λάβει χάρη από τον πρόεδρο Χάμιντ Καρζάι ή η οικογένεια του θύματος να τον συγχωρέσει με αντάλλαγμα αποζημίωση σε μετρητά.
Ο Ραντ δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η Καμπέρα θα παρέμβει υπέρ του Λάνγκντον. "Ναι, η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα παρέμβει", είπε ο Ραντ.
"Στην υπόθεση αυτού του ατόμου, η συμβουλή που δόθηκε από το υπουργείου Εξωτερικών ήταν να κατατεθεί έφεση από τους δικηγόρους του".
Ο Λάνγκντον, συμβασιούχος της ιδιωτικής εταιρίας Four Horsemen International των ΗΠΑ, ομολόγησε ότι πυροβόλησε τον συνάδελφό του αλλά υποστήριξε στο δικαστήριο ότι το έκανε τελώντας εν αμύνη.
Πηγή: http://www.express.gr μεσω ΑΠΕ 28/01/10

No comments:

Post a Comment