Sunday, January 17, 2010

Τένις Τα αγαθά κόποις κτώνται


H κληρωτίδα είχε αν μη τι άλλο κέφια και ανέδειξε τη συναρπαστικότερη κλήρωση των τελευταίων ετών στο Αυστραλιανό Όπεν: Δύσκολοι αντίπαλοι για τον Ρότζερ Φέντερερ, Κιμ Κλάιστερς και Ζιστίν Ενάν βρίσκονται στο ίδιο μέρος του ταμπλό μαζί με τη Μαρία Σαραποβα και τη Ντινάρα Σαφίνα, όπως και οι αδερφές Γουίλιαμς στην άλλη πλευρά.
Ξεκινώντας από τους άνδρες, ο Φέντερερ θα πρέπει να μοχθήσει για να κατακτήσει τον 16ο Grand Slam τίτλο του και τον πρώτο στην Αυστραλία μετά το 2007.

Ο Ελβετός "έπεσε" στον 1ο γύρο με το Ρώσο Ιγκόρ Αντρέεφ, έναν παίκτη που βρίσκεται στο Νο36 στον κόσμο. Αρκετά καλός αθλητής για να δοκιμαστεί ο κορυφαίος τενίστας με το καλημέρα.

Στον 4ο γύρο ελλοχεύει ο κίνδυνος μίας συνάντησης με τον Μάρκο Παγδατή (σ.σ. ξεκινάει με τον Ιταλό Πάολο Λορέντζι) ή τον Λέιτον Χιούιτ και στα προημιτελικά, σίγουρα θα περιμένει, με τον πιο φορμαρισμένο από τους κορυφαίους παίκτες, Νικολάι Νταβιντένκο.

Ο Ρώσος κέρδισε τον Φέντερερ στη Ντόχα. Υπάρχει η περίπτωση του περσινού ημιφιναλίστ Φερνάντο Βερδάσκο επίσης στα προημιτελικά. Στην 4άδα ο Φέντερερ ελπίζει ότι θα φτάσει για να παίξει με το Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς. Αν βέβαια τα καταφέρει και ο κάτοχος του τίτλου το 2008.

Οι αντίπαλοι του Ναδάλ
Ο κάτοχος του τίτλου, Ράφα Ναδάλ θα ξεκινήσει την υπεράσπιση του τουρνουά με αντίπαλο τον Αυστραλό Πίτερ Λούστσακ. Υπάρχουν καλοί παίκτες στο ταμπλό του, όπως ο Αμερικάνος γίγαντας Τζον Ίσνερ και ο Τσέχος Ράντεκ Στέπανεκ, με την προϋποθεση ότι ο τελευταίος δεν θα σκοντάψει στον 1ο γύρο με αντίπαλο το δίμετρο Κροάτη με έφεση στους άσους, Ίβο Κάρλοβιτς.

Ο Ναδάλ πάλι θα πρέπει να αποκλείσει τον Άντι Μάρεϊ στα προημιτελικά. Σκέφτεται ήδη την προοπτική μίας αναμέτρησης με τον Αργεντινό Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο στα ημιτελικά. Ο κάτοχος του US Open ενδέχεται να αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Τζέιμς Μπλέικ ή το Γάλλο βετεράνο και πρώην φιναλίστ, Αρνό Κλεμάν. Στους "8" ίσως και να τον περιμένει ο Άντι Ρόντικ.

Ο Γάλλος Φαμπρίς Σαντορό που θα πραγματοποιήσει μεγάλο ρεκόρ στο Αυστραλιανό Όπεν κληρώθηκε με έναν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες και υποψήφια έκπληξη του τουρνουά, τον Κροάτη Μάριν Τσίλιτς. Μάλλον η επανεμφάνιση του στην ενεργό δράση θα σταματήσει στον 1ο γύρο.

H κλήρωση των γυναικών
Η Βελγίδα Κίρστεν Φλίπκενς, η πρώτη τενίστρια που έχασε από τη Ζιστίν Ενάν μετά την επανεμφάνιση της τελευταίας, θα κληθεί να "ζεστάνει" τη συμπατριώτισσα της στον 1ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Βλέπετε, στον αμέσως επόμενο η πρώην Νο1 (σ.σ. μία από τις οκτώ (!) που συμμετέχουν φέτος στο τουρνουά)
θα κληθεί να αποκλείσει το Νο5 του ταμπλό, τη φορμαρισμένη Έλενα Ντεμέντιεβα. Η Ρωσίδα που ξεκινάει κόντρα στη συμπατριώτισσα της, Βέρα Ντουσεβίνα παίζει καλύτερα από όλες στο ξεκίνημα της χρονιάς. Αυτό το κακό σερβίς να μην είχε!

Η Ενάν ή η Ντεμέντιεβα πιθανότατα να αναμετρηθούν στα προημιτελικά με την κάτοχο του Ρολάν Γκαρός, Σβετλάνα Κουζνέτσοβα ή τη νικήτρια του US Open, Κιμ Κλάιστερς! Υπάρχει αντίπαλος και για τα ημιτελικά, δύο ακόμα πρώην Νο1, η Ντινάρα Σαφίνα και η Μαρία Σαραπόβα (σ.σ. ξεκινά κόντρα στη φίλη της, Μαρία Κιριλένκο).

Μέχρι λοιπόν κάποια από αυτές να φτάσει στα ημιτελικά, η Νο1 Σερένα Γουίλιαμς θα έχει απολαύσει μία εύκολη διαδρομή μέχρι την 8άδα. Στον 1ο γύρο πάντως η Πολωνή Ούρσουλα Ραντβάνσκα επιθυμεί να της κάνει τη ζωή δύσκολη.

Μία από τις αδερφές Γουίλιαμς μπορεί να αγωνιστεί στον τελικό. Οι δύο παίκτριες μπορεί να συναντηθούν στα ημιτελικά. Η Βένους βέβαια πρέπει πρώτα να φτάσει μέχρι εκεί και να αποκλείσει στα προημιτελικά τη Δανέζα Κάρολαϊν Βοζνιάκι.
Πηγή http://sport24.gr

No comments:

Post a Comment