Sunday, January 17, 2010

Επιάτησε του Γκασκέ με 2-0 σετ Ο Παγδατής κατέκτησε το τουρνουά του Σίδνεϊ


Σίδνεϊ
Ο Μάρκος Παγδατής κατέκτησε το τουρνουά του Σίδνεϊ, καθώς επικράτησε στον τελικό του Γάλλου Ρισάρ Γκασκέ με 2-0 σετ (6-4, 7-6). Αυτός είναι ο 4ος τίτλος τουρνουά ATP που κερδίζει ο Κύπριος τενίστας.
Ο Μάρκος μπαίνει με την καλύτερη ψυχολογία στο Αυστραλιανό όπεν, παίζοντας εξαιρετικό τένις στο Σίδνεϊ. Ο Παγδατής βασίστηκε για ακόμα μια φορά στο δυνατό σερβίς του, πετυχαίνοντας 9 άσους, ενώ είχε επιτυχία 73% στο πρώτο σερβίς.

Ο κύπριος πρωταθλητής κερδίσε το πρώτο σετ 6-4, δείχνοντας ότι ήλεγχε τον αγώνα. Δυστυχώς όμως τότε άνοιξαν οι ουρανοί και η βροχή που ξέσπασε ανάγκασε τους δύο αθλητές να περιμένουν αρκετά μέχρι να αρχίσει το δεύτερο σετ (75 λεπτά περίπου), όπου έγινε πραγματική μάχη.

Ο Παγδατής φάνηκε να βγαίνει εκτός ρυθμού στα πρώτα γκέιμς, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να σώσει την παρτίδα και να κερδίσει το σετ με 7-6, σηκώνοντας την κούπα στην... αγαπημένη του Αυστραλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παγδατής έχανε με 5-2 στο δεύτερο σετ και κατάφερε να κάνει την τελική ανατροπή.

Δεκάδες φίλοι του Παγδατή κρατώντας ελληνικές και κυπριακές σημαίες αποθέωσαν τον κύπριο πρωταθλητή, ενώ παράλληλα τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο.

Δεν έλειψαν βεβαια και τα συνθήματα κατά της Τουρκίας, αλλά και όσων αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Πηγή http://www.in.gr

No comments:

Post a Comment