Thursday, December 18, 2008

Θα κοπούν οι συντάξεις που πληρώνει η Αυστραλία σε 12.500 Έλληνες της Αυστραλίας αν δεν απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο που τους έστειλε το Centrelink

Μελβούρνη- Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργού κ. Τζο Λουντγουϊκ από τα 56.000 άτομα, σε Αυστραλία και Ελλάδα που έλαβαν πριν λίγους μήνες την επιστολή και το ερωτηματολόγιο της αυστραλιανής κυβέρνησης απάντησαν 43.500. Το αρμόδιο υπουργείο καλεί και τους υπόλοιπους παραλήπτες που ανέρχονται στις 12.500 να φροντίσουν να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο. Διαφορετικά, όπως είχε κάνει γνωστό και στο παρελθόν, υπάρχει το ενδεχόμενο να σταματήσει να τους καταβάλει την αυστραλιανή σύνταξη που λαμβάνουν.
Μάλιστα ο κ. Λουντγουϊκ για να «δελεάσει» τα άτομα αυτά τους καλεί να συμπληρώσουν το έντυπο που τους έστειλε το Centrelink λέγοντας ότι «πιθανότατα έτσι θα αυξήσουν το εισόδημά τους λαμβάνοντας σύνταξή (μέρος της) και από την Ελλάδα». «Οι παραλήπτες αυστραλιανής σύνταξης γήρατος που πέρασαν ένα χρονικό διάστημα του εργάσιμου βίου τους στην Ελλάδα, ίσως να δικαιούνται επιπρόσθετα χρήματα μέσω μιας ελληνικής σύνταξης», αναφέρει ο Αυστραλός υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι έχει δοθεί χρόνος εννέα εβδομάδων από την 1η Οκτωβρίου (οπότε και τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία) για να απαντήσουν όσοι ειδοποιήθηκαν.
«Έως τώρα 12.500 άτομα δεν έχουν απαντήσει στο Centrelink. Ενθαρρύνω όλους να απαντήσουν, να μην χάσουν τα επιπλέον χρήματα και να διακινδυνεύσουν την αναστολή για την σύνταξη γήρατος που παίρνουν από την Αυστραλία», είπε ο υπουργός. Ο κ. Λούντγουϊκ, εξηγεί ότι διά νόμου η Υπηρεσία Centrelink, πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο προσωρινής παύσης στην χορήγηση των πληρωμών εάν τα άτομα δεν επιστρέψουν τα συμπληρωμένα τα έντυπα που έλαβαν.
Ο υπουργός λέει ότι κατανοεί πως κάποιοι αδυνατούν να βρουν όλες τις λεπτομέρειες για το ιστορικό του εργασιακού τους βίου, ωστόσο, αναφέρει «τα έντυπα πρέπει να προσκομιστούν το συντομότερο». Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων έχουν τοποθετηθεί υπάλληλοι που μιλούν τα Ελληνικά στο κέντρο εξυπηρέτησης Centrelink Multicultural Call Centre. Οποιοσδήποτε χρειάζεται βοήθεια για να συμπληρώσει το έντυπο μπορεί να τηλεφωνήσει στο Διεθνές Κέντρο Εξυπηρέτησης του Centrelink στον αριθμό (+61-131673) ή να επικοινωνήσει με το προαναφερθέν Κέντρο (Centrelink Multicultural Call Centre) στον αριθμό (+61-131202) και να ζητήσει να μιλήσει με κάποιον στα Ελληνικά.
Στο μεταξύ ομογενειακή αντιπροσωπεία συναντήθηκε στη Μελβούρνη με την Αυστραλή υπουργό Κοινοτικών Υπηρεσιών (Community Services), κα Τζένη Μακλίν και κύριο θέμα συζήτησης ήταν το αίτημα της παροικίας όπως χορηγηθεί αμνηστία σε όσους παραλήπτες αυστραλιανής σύνταξης, ήταν παράλληλα και αποδέκτες σύνταξης από την Ελλάδα, αλλά δεν το δήλωναν έως τώρα στις αυστραλιανές αρχές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Συμβουλίου Αυστραλίας (Τμήμα Βικτώριας) θα σταλεί στην υπουργό επιστολή για το ζήτημα. «Η υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και θα μας ενημερώσει για τη θέση της κυβέρνησης στο εγγύς μέλλον», αναφέρει η ανακοίνωση. Να σημειωθεί ότι η συνάντηση με την υπουργό, είχε κανονισθεί τον Νοέμβριο όταν ευρεία ομογενειακή αντιπροσωπεία είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κέβιν Ραντ στην Καμπέρρα και του είχε θέσει τότε για πρώτη φορά το θέμα. «Η συνάντηση με την κυρία Μακλίν έγινε σε φιλική ατμόσφαιρα και συμμετείχαν από ομογενειακής πλευράς οι κυρίες Πατρίσια Δρίβα και Ουρανία Καρτέρη, και οι κύριοι Χάρης Δανάλης
Απο την ιστοσελιδα Greek Insight http://www.greekinsight.com/

No comments:

Post a Comment