Wednesday, December 31, 2008

Κύπρια μητέρα κάνει έκκληση στις αυστραλιανές αρχές να συμβάλουν ώστε να χυθεί άπλετο φως στο θάνατο του γεννημένου στην Αυστραλία γιου της που επήλθε

Μελβούρνη- «Kάνω έκκληση και παρακαλώ τις αυστραλιανές Αρχές να με βοηθήσουν να λάμψει η αλήθεια. Στις 20 του Δεκέμβρη, έστειλα επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών, κ. Stephen Smith, με την ελπίδα να πιέσει τον Κύπριο ομόλογό του. Ζητώ την συμπαράσταση και του απλού κόσμου και βροντοφωνάζω: Ο γιος μου δεν αυτοκτόνησε.
Ήταν μια καλοστημένη εγκληματική ενέργεια στους κόλπους της Κυπριακής Εθνοφρουράς, που εξακολουθεί να συγκαλύπτεται από τους εμπλεκόμενους», δηλώνει η χαροκαμένη μάνα του 26χρονου εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου, η κ. Αδριάνα Νικολάου και συμπληρώνει: «Πέρασαν τρία χρόνια από τότε. Ωστόσο, εξακολουθούμε να μην αποδεχόμαστε το επίσημο πόρισμα του θανάτου του. Δεν δεχόμαστε την "αυτοχειρία". Ο γιος μας δεν είχε κανένα λόγο να πέσει από το κατακόρυφο της γέφυρας στην Άλασσα, στο δρόμο μεταξύ Λευκωσίας και Λεμεσού.
Είναι κρίμα και άδικο που χάθηκε τέτοιο παλικάρι. Ωστόσο, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος, για να μη θρηνήσουν και άλλες μάνες τα παλικάρια τους. Είμαστε προετοιμασμένοι να προσφύγουμε και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για να τιμωρηθούν οι φταίχτες και να ξεπλύνουμε το στίγμα της αυτοκτονίας», προσθέτει.
Ο Θανάσης γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου το 1979, μεγάλωσε στην Μελβούρνη και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο RMIT. Η οικογένεια, ακολουθώντας τους κτύπους της καρδιάς της, εγκαταστάθηκε το 2003 στην Κύπρο. «Φύγαμε για καλύτερα, επήγαμε να εγκατασταθούμε στην πατρίδα μας και έχασα το παιδί μου. Μου το έφεραν στο φέρετρο. Δεν θα ησυχάσω αν δεν βγει η αλήθεια προς τα έξω», λέει και την πνίγει η πίκρα και το παράπονο.
Η κ. Ανδριάνα, καταθέτει ότι από την ημέρα που ο γιος της πήγε στη μονάδα, έκανε παράπονα, ότι κάποιοι του συμπεριφέρονταν πολύ άσχημα και ότι τους φοβόταν. Έφτανε μάλιστα στο σημείο να λέει ότι κάποιοι θα του έκαναν κακό. «Μιλούσαμε καθημερινά. Του έδινα θάρρος και κουράγιο. Τον προέτρεπα μάλιστα να μιλήσει στον διοικητή. Η απάντηση ήταν πάντα η ίδια: Φοβάμαι».
Σύμφωνα με την ίδια, στις 27 Σεπτεμβρίου, τού συμπεριφέρθηκαν τόσο άσχημα, που αγανάκτησε και το ανέφερε στο διοικητή. Δυο μέρες μετά, βρέθηκε από την Αστυνομία νεκρός, κάτω από το κατακόρυφο της γέφυρας στην Άλασσα.

No comments:

Post a Comment