Tuesday, December 23, 2008

Απεβίωσε πριν λίγες ημέρες στην Αδελαΐδα ο ομογενειακός παράγοντας, Βασίλειος Ταλιαντζής


Σίδνεϊ- Απεβίωσε πριν λίγες ημέρες στην Αδελαΐδα ο ομογενειακός παράγοντας, Βασίλειος Ταλιαντζής, ο οποίος υπήρξε ένα από τα πλέον δραστήρια στελέχη που ανέδειξε η παροικία της πόλης, με στενούς δεσμούς με την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, αλλά και προσβάσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες.
Ο Βασίλης Ταλιαντζής, που υπέκυψε στην επάρατο σε ηλικία 70 ετών, διετέλεσε βασικό στέλεχος σε αρκετά κοινωφελή ιδρύματα, ομογενειακά και μη. Υπήρξε επίσης ένας από τους πρωτεργάτες, για την δημιουργία του Ελληνορθόδοξου Κολεγίου, «Άγιος Γεώργιος» στην Αδελαΐδα και επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής τού Κολεγίου. Ταυτόχρονα, ήταν υποστηρικτής και μέγας ευεργέτης, της Κοινότητας του Αγίου Γεωργίου, της οποίας είχε ανακηρυχθεί επίτιμος πρόεδρος.
Ακόμη, διετέλεσε επί σειρά ετών, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των γηροκομείων της Αρχιεπισκοπής, που φέρουν την ονομασία, «Βασιλειάδα». Επίσης ο Βασίλης Ταλιαντζής, ήταν μεταξύ άλλων θερμός υποστηρικτής της Ελληνικής γλώσσας και ειδικότερα της έδρας, των Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Φλίντερς και ενεργό μέλος, του «Hellenic StudiesFoundation».
Για την ακούραστη υποστήριξη, υπέρ των Προγραμμάτων Γλωσσών του Πανεπιστήμιου Φλινδερς, του οποίου ήταν και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του, τιμήθηκε από το ίδιο το Πανεπιστήμιο με τον τίτλο: «Companion of the University». Τέλος, διετέλεσε Πρόεδρος, του Συμβουλίου Εθνικοτήτων, της Νότιας Αυστραλίας, καθώς και Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συμβουλίου, «Cancer Counsil», της Νότιας Αυστραλίας.
Η νεκρώσιμη ακολουθία, τελέστηκε το περασμένο Σάββατο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο προάστειο Θέμπαρτον της Αδελαΐδας, προεξάρχοντος, του Επισκόπου Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ, μετά του Επισκόπου Δωρυλαίου κ. Νίκανδρου και του τοπικού κλήρου της Νότιας Αυστραλίας. Στην κηδεία παρέστησαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι Αυστραλιανών και ομογενειακών φορέων, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Φλίντερς και πλήθος κόσμου.
Πηγή: Greek Insight http://www.greekinsight.com/

No comments:

Post a Comment