Wednesday, December 24, 2008

Ο πρώην Υπουργός της Βικτωρίας Ελληνοκυπριακής καταγωγής Theo Theophanous εμηνήθει για βιασμό.

Photo:Ellen Smith

Στόν πρώην ανώτερο υπουργό της Κυβέρνησης Βικτωρίας Ko Θεοφάνους εδώθει κλήση σήμερα Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου για να εμφανιστεί στο Ειρηνοδικίο της Μελβούρνη στις 23 Ιανουαρίου 2009. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο 60χρονος Κος Θεοφάνους εμηνήθει για βιασμό.
Ο Θεοφάνους κατηγορείται για βιασμό μιας γυναίκας στο κρατικό κοινοβούλιο πριν από μια δεκαετία, αλλά αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς.
Ο Θεοφάνους εθελοντικά αποσύρθη από το υπουργικό συμβούλιο στις 13 Οκτωβρίου, εν αναμονή της αστυνομικής έρευνας. Ο πρώην συμβουλός του για τα Μέσα ενημέρωσης ο κ. Κυριακόπουλος είπε ότι ο Κος Θεοφάνους δεν εκπροσωπήτε από κυβερνητικό σύμβουλο, δεδομένου ότι είχε παρετηθεί του χαρτοφυλακίου του από τον Οκτώβριο.
Δύο ημέρες μετά την παραίτησή του στις 13 οκτωβρίου ο Θεοφάνους δήλωσε την αθωότητά του για τις πληροφορίες για τον υποτιθέμενο βιασμό που είχε προβάλει εφημερίδα της Μελβούρνης.
"Κατά τον πιο έντονο τρόπο αντικρούω τους ισχυρισμούς αυτους και θα υπερασπιστώ σθεναρά την αθωότητα μου," είπε Ο Θεοφάνους στις 15 Οκτωβρίου.
"Πιστεύω ότι αν το θέμα αυτό είναι αντιμετωπισθεί σωστά και με κάθε νόμιμη διαδικασία, θα βρεθώ αθώος. "Ο βιασμός είναι ένα φοβερό έγκλημα. Το πού κατηγορούμαι για ένα τέτοιο έγκλημα είναι εξαιρετικά επιβλαβής για μένα και την οικογένειά μου. Μπορώ μόνο να επαναλάβω ότι είμαι αθώος από αυτούς τους ισχυρισμούς και έχω την ελπίδα ότι θα ακουστεί και η δική μου πλευρά μέσα από μια διαδικασία η οποία θα είναι καθαρή και δίκαιη. "
Ο Θεοφάνους υποστηρήζει ότι οι δηλώσεις της γυναίκας στα μέσα ενημέρωσης ήταν "σαφώς σχεδιασμένα για να δημιουργήσουν μια περίπτωση για την άσκηση πολιτικής αγωγής".
Ο Θεοφάνους κατείχε τα χαρτοφυλάκια της βιομηχανίας και του εμπορίου, των μεγάλων έργων και των πληροφοριών και των επικοινωνιών.
Τα χαρτοφυλάκια έχουν κατανεμηθεί μεταξύ άλλων υπουργών εφ όσον εκκρεμεί το αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας. Ο πρωθυπουργός κος John Brumby είχε πεί ότι ο Θεοφάνους θα είναι ελεύθερος να επανέλθει στο υπουργικό συμβούλιο σε περίπτωση αθωοσής του.
Οι σημερινές εξελίξεις αυξάνουν τις πιθανότητες ενός κυβερνητικού ανασχηματισμό στις αρχές του νέου έτους.

No comments:

Post a Comment