Wednesday, December 17, 2008

Η προσωπική πληρωμή τού τέλους Κτηματολογίου τώρα είναι εφηκτή μέσω της Western Union QuickPay


Σε απάντηση ηλεκτρονικού μας μηνύματος προς το Κτηματολόγιο σήμερα 17 Δεκεμβρίου 2008 λάβαμε την κάτωθη απάντηση,
Σας ενημερώνουμε ότι ότι πριν λίγες μέρες τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία πληρωμής τέλους κτηματογράφησης μέσω της Western Union QuickPay.
Η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 150 χώρες και περισσότερα από 200.000 σημεία εξυπηρέτησης σε όλο τον κόσμο.
...
Βήμα 1.
Ο δικαιούχος πρέπει να προσέλθει σε ένα από τα σημεία εξυπηρέτησης της Western Union της περιοχής του, το οποίο και θα βρει τόσο τηλεφωνικά, στη Western Union Commercial Services Network Agent της χώρας του, όσο και αν επισκεφθεί το site http://www.payment-solutions.com/. Με σκοπό την καλύτερη και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των ομογενών, όλα τα παραπάνω στοιχεία βρίσκονται αναρτημένα στο site του ΕΛΤΑ http://www.elta.gr/ και του Κτηματολογίου http://www.ktimatologio.gr/
...
Βήμα 2.
Ο δικαιούχος παραλαμβάνει από τον υπάλληλο της Western Union το μπλε έντυπο το οποίο έχει τη διακριτική ονομασία “Payment Services” ή “Quick Pay” και συμπληρώνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που του ζητούνται. Εκτός από το ποσό, που αντιπροσωπεύει το πάγιο τέλος κτηματογράφησης (συμπληρώνεται αριθμητικά και ολογράφως και πρέπει να είναι πολλαπλάσιο του 5), πρέπει να συμπληρωθούν και τα ακόλουθα στοιχεία:
a. Pay To

i. Company name : ELTA
ii. Country : Greece
(To Company Code δεν συμπληρώνεται από τον Εντολέα, αλλά από τον εκάστοτε πράκτορα Western Union )
b. Sender

i. Τα πεδία που αφορούν το «Ονοματεπώνυμο», την πλήρη «Διεύθυνση» και το «Τηλέφωνο» του δικαιούχου, είναι επίσης απαραίτητα να συμπληρωθούν.
ii. Account Number: Συμπληρώνεται υποχρεωτικά ο δεκατετραψήφιος κωδικός αριθμός που αποτελείται από το Ελληνικό ΑΦΜ εννέα (9) ψηφίων του υπόχρεου και τον πενταψήφιο Κωδικό του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ανήκει το ακίνητο.
....
Προσοχή: η αναγραφή του Account Number είναι υποχρεωτική, όμως για την διευκόλυνση των ομογενών μας στην Αυστραλία, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην περίπτωση που δεν υπάρχει ΑΦΜ Ελλάδος δύναται να χρησιμοποιηθεί και το ΑΦΜ Αυστραλίας.

Βήμα 3.
Αφού ολοκληρωθεί η συναλλαγή, ο δικαιούχος λαμβάνει ένα μοναδικό αριθμό συναλλαγής ο οποίος και ονομάζεται Money Transfer Control Number (MTCN). Αυτός ο αριθμός εξασφαλίζει στον δικαιούχο ότι τα χρήματά του έχουν αποσταλεί.
Το μπλε έντυπο είναι διπλότυπο έτσι ώστε ο δικαιούχος να παραλάβει, στο τέλος της διαδικασίας, την απόδειξη αποστολής των χρημάτων του, την οποία θα πρέπει να επισυνάψει στο έντυπο της δήλωσης που θα στείλει ταχυδρομικά στο Γραφείο Κτηματογράφησης.
....
Το κόστος αποστολής των χρημάτων μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας, που προσφέρεται από τον ΕΛΤΑ και τη Western Union, είναι € 13,25 ανά δήλωση.

No comments:

Post a Comment