Tuesday, December 23, 2008

Μία Ελληνίδα κερδίζει παγκόσμια ρεκόρ στα 65 της! - Η 65χρονη Ελευθερία Παπακωνσταντίνου «δεν το βάζει κάτω με τίποτα»


Μελβούρνη- Η μικρόσωμη πρωταθλήτρια της άρσης βαρών, μόλις γύρισε στην Αυστραλία με δύο νέα παγκόσμια ρεκόρ στις αποσκευές της. Η κα Παπακωνσταντίνου στην Ινδιάνα της Αμερικής, στην κατηγορία γυναικών 65-69 χρόνων, πέτυχε νέα ρεκόρ με βάρη 135 κιλά και 105 κιλά, αντίστοιχα.
Ήταν μια συνέχεια μιας λαμπρής πορείας 20 χρόνων. Το πρώτο παγκόσμιο βραβείο το κέρδισε το 1989. Σήμερα έχει χάσει το λογαριασμό… Η ίδια θα πει ότι «όλα άρχισαν από ένα ατύχημα». «Με αφορμή το ατύχημά μου, έμαθα ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να γίνει σχεδόν όσο δυνατό θέλουμε.
Με προσπάθεια, συνέπεια σ' ένα πρόγραμμα που θα μας δώσουν οι ειδικοί, το σώμα μας μπορεί ν' αλλάξει. Από ασθενικό να γίνει δυνατό. Φτάνει να το θέλουμε πολύ. Κι' εγώ, όπως είπα, είχα βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου, να αποκτήσω ένα σώμα δυνατό που να μπορεί να σηκώνει βάρη, βάρη μεγάλα».
Ο γιος της Κώστας Παπακωνσταντίνου που είναι προπονητής της λέει: «Ο άνθρωπος μπορεί να νικήσει τη φυσική φθορά. Φτάνει να το θέλει. Από τα 35 και μετά, το ανθρώπινο σώμα αρχίζει να χάνει τη φυσική του δύναμη. Στα 60, έχει ήδη χάσει το ένα τρίτο της φυσικής του δύναμης. Αυτό όμως μπορεί κάλλιστα να το αναστρέψει κανείς, αν το θελήσει. Ο άνθρωπος και στα 70 και στα 80 μπορεί να είναι δυνατός. Φτάνει να προσέχει τη διατροφή του, να γυμνάζει το σώμα του και να απαλλαγεί από ορισμένες κακές συνήθειες, όπως είναι το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, για να αναφερθώ στα πιο βασικά».
Πηγή: Greek Insight http://www.greekinsight.com/

No comments:

Post a Comment