Monday, December 22, 2008

Αποχαιρετισμός στον Sir Γιώργο Κωνσταντίνου

Περισσότερα από 600 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός της Παπούα-Νέα Γουινέας Sir Michael Somare, παρευρέθηκαν στην κηδεία του Έλληνα επιχειρηματία Κυρίου Γιώργου Κωνσταντίνου OBE
στη Μπρισβάνη
Ο Sir George, ένας κολοσσός στον PNG επιχειρηματικό κόσμο της Παπούας Νέας Γουινέας, είχε επιχειρηματικά συμφέροντα στα Νησιά του Σολομώντος και στο Queensland. Ήταν ο Iδρυτής της εταιρίας «Συγκολλητές της Παπούας» “Papuan welders” το 1954 και προχώρησε στην οικοδόμηση μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας στην Παπούα Νέας Γουινέας. Ο Sir Γιώργος Κωνσταντίνου OBE δολοφονήθει στις 16 Δεκέμβριου του 2008, στό Gerehu, κοντά στο Port Moresby, μια διαβόητη περιοχή της παπούας Νεας Γουινέας.
Ο γενηθείς στην Κύπρος μεγιστάνας, 75 ετών, σκοτώθηκε κοντά σε μία αποθήκη της ξυλείας του όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι με ένα μεγάλο αντικείμενο κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης προσπάθειας πειρατείας του αυτοκινήτου του.
Έξι ύποπτοι έχουν συλληφθεί.
Εκατοντάδες, υπέγραψαν τα βιβλία συλλυπητηρίων εκτός της εκκλησίας, κάτω από τις ελληνικές και αυστραλιανές σημαίες, πριν προσχωρήσουν εντός της εκκλησίας. Μετά την τελετή της κηδείας, που διεξάχθει στην ελληνική γλώσσα, η οικογένειά του Sir George καθώς και πλήθος κόσμου περάσανε από το φέρετρο για τον τελευτέο ασπασμό.
Μια μεγάλη πομπή ακολούθησε την νεκροφόρα έως το νεκροταφείο στο Mt Gravatt για την ταφή, και μετά επιστρέψαν στην Ελληνική Λέσχη στο Brisbane.
Ο πρωθυπουργός της Παπούα-Νέα Γουινέας Sir Michael Somare, που συμμετείχε στην κηδεία με όλη του την οικογένεια, είπε ότι το έθνος είχε χάσει έναν υπέροχο φίλο. "Ήταν γνωστός μου για πάνω από 33 χρόνια," δήλωσε ο Sir Michael. «Ήταν ένας μεγάλος άνδρας, οραματιστής, και όλη του η επένδυση ήταν στην παπούα Νέα Γουινέα. "Αυτό το τραγικό περιστατικό έχει λήξει τη ζωή του, αλλά για όσους από εμάς τον θυμόμαστε, ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. "Ήταν ένας αξιότημος άνδρας και νομίζω ότι θα έχει μια ιδιέτερη θέση στα βιβία αξιών της Παπούας Νέας Γουινέας ως κάποιος που αρχισε απο το τίποτα πριν 54 χρόνια για να γίνει αυτος ο αξιοθαυμαστος ανθρωπος του σήμερα. "Χάσαμε έναν μεγάλο άνθρωπος στο πρόσωπο του Γιώργου Κωνσταντίνου."
Ο αρχιτέκτονας καιν επιχειρηματίας του Brisbane κος Tony Dempsey είπε ότι ο Sir George είχε αφιερώσει την ζωή του στη Παπούα Νέα Γουινέα. "Θα ΄ταν πολύ δύσκολο να βρείς κάποιον πιο αφωσιωμένο για την Παπούα Νέα Γουινέα από ότι ο Sir George.Ο κ. Dempsey δήλωσε ο μία από τις βασικές ανησυχίες του Sir George ήταν πάντα η εξασφάλιση της απασχόλησης για το εργατικό προσωπικό του στην Παπούα Νέα Γουινέα.

No comments:

Post a Comment