Saturday, December 20, 2008

Ελληνική ναυτιλιακή εταιρία του Ομίλου Αγγελικούση μηνύει Αυστραλιανή εταιρία

Η γιγαντιέα Ελληνική ναυτιλιακή εταιρία του Ομίλου Αγγελικούση μηνύει την Αυστραλιανή εταιρία ανθρακωρυχίων Fortescue Metals Group για το ποσό των 130 εκατ. Ευρώ μετά την ακύρωση από την Fortescue Metals Group της πενταετής σύμβασης χρονοναύλωσης πλοίου για μεταφορά φορτίου.
Η Fortescue Metals Group προχώρησε στο ασυνήθιστο βήμα της έκδοσης μετοχών για να πληρώσει τους λογαριασμούς της σε μια κίνηση που δημιουργεί ερωτήματα για τη δύναμη της ταμειακής θέσης της εταιρείας.
Η ανακοίνωση ήρθε την ίδια ημέρα που η εταιρία αποκάλυψε ότι ένα αμερικανικό δικαστήριο έχει παγώσει τους λογαριασμούς της εταιρίας για περίπου US1.5 εκατ. σε μετρητά σε σχέση με αιτήσεις που υποβάλλονται από τους εφοπλιστές που αναζητούν αποζημίωση για την αναστολή των συμβάσεων.

Η αγωγή είναι η μεγαλύτερη αγωγή κατά του ναυλωτή για παραβιάσεις των ναυτιλιακών συμβάσεων για το τελευταίο τρίμηνο. Η συμφωνία συνάφθηκε τον Ιούλιο για 59-61 μήνες με μήσθωση σε ποσοστό των $ 77.500 ανά ημέρα με παράδοση το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν υποβληθεί στο δικαστήριο της Νέα Υόρκης Southern Federal District Court.

No comments:

Post a Comment