Sunday, December 14, 2008

Μίλησε η μητέρα του παιδιου που πυροβολήθηκε θανάσιμα στην Μελβούρνη

Η μητέρα τού δεκαπεντάχρονου αγοριού που πυροβολήθηκε θανάσιμα από την αστυνομία στην Μελβούρνη την περασμένη Πέμπτη το βράδυ μίλησε για τη θλίψη και αγωνία για τον χαμό του γιού της.
Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης από το σπίτι στο Northcote, ή Shani Cassidy είπε οτι ο γιος της Τάιλερ (Tyler) δεν ήταν ένα βίαιο πρόσωπο και παρακαλεί τον κόσμο να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στο σχολιασμό για τα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο του Τάιλερ.
Ό Tyler Cassidy πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τρεις αστυνομικούς σε ένα πάρκο σε προάστειο της Μελβούρνης μετά τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι τούς απείλησε, να τους σκοτώσει με δύο μαχαίρια.
Ή Κα Cassidy λέει ο γιος της ήταν ένα ευάλωτο παιδί, ένα αγόρι με ανάγκες και των επιθυμίες που χρειαζόταν προστασία. Η ίδια λέει ότι κάλεσε την αστυνομία 30 λεπτά πριν τον θάνατο του Τάιλερ και έδωσε μια περιγραφή του γιου της ως προς την εμφάνιση του, την ηλικία και την κατεύθυνση που είχε πάρει όταν έφυγε από το σπίτη.

"Είχα πίστη ότι το σύστημα θα τον προστάτευε από τους κινδύνους, αλλά δέν ήταν έτσι." Ή Κα Cassidy είπε στην αστυνομία ότι ήταν καθαρά κατάπονος και στεναχωρημένος και ζήτησε από την αστυνομία να της τηλεφώνησουν όταν εντοπίσουν το παιδι ασφαλή.
Ό Tyler ήταν στεναχωριμένος καί είχε διαταραχθεί κατά την επέτειο του θανάτου του πατέρα του που πέθανε πριν από δύο χρόνια από καρκίνο.
Τα γεγονόντα των πυροβολισμών και θανάτου διερευνώνται, αλλά και Αστυνομία της Βικτωρίας και το συνδικάτο της αστυνομικής Ένωσης υπερασπίστηκαν τούς τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχανν, λέγοντας ότι έκαναν ότι μπορούσαν για να καθυποτάξουν το παιδί προτού το πυροβολίσουν.
Ο θάνατος του Τάιλερ από από τους τρεις αστυνομικούς έχει πυροδοτήσει εκκλήσεις για μια εκτεταμένη ανασκόπηση της κατάρτισης των αστυνομικών τεχνικών - τρία χρόνια μετά η Υπηρεσία Ακεραιότητας της Αστυνομίας προειδοποίησε για μια αυξανόμενη υπερβολική εξάρτηση από τα πυροβόλα όπλα.

No comments:

Post a Comment