Friday, December 19, 2008

Τέσσερεις ομογενείς δήμαρχοι στη Μελβούρνη!

Μελβούρνη- Ο ομογενής Λάμπρος Ταπεινός είναι ο νέος δήμαρχος του δήμου Μόρελαντ της Μελβούρνης, μιας περιοχής όπου διαβιούν χιλιάδες Έλληνες αλλά και πολίτες που προέρχονται από δεκάδες διαφορετικές χώρες. «Γέννημα θρέμμα» της ελληνικής παροικίας ο κ. Ταπεινός είναι μέλος του Εργατικού κόμματος και υπηρετεί στην επιτροπή πολυπολιτισμικών υποθέσεων της παράταξής του.

Στο παρελθόν χρημάτισε και πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ελληνοαυστραλών Φοιτητών (NUGAS) και έχει αγωνιστεί για την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα αυστραλιανά δημόσια σχολεία. Έτσι δεν ξάφνιασε κανέναν το γεγονός ότι μετά την εκλογή του στο αξίωμα του δημάρχου μίλησε και στα ελληνικά προς τους δημοτικούς συμβούλους του και το κοινό που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ως νεοεκλεγείς Δήμαρχος του Μόρελαντ θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, ότι αισθάνομαι απόλυτα τις ευθύνες που έχει η θέση αυτή. Είμαι έτοιμος να φέρω εις πέρας τα καθήκοντα μου, αντιπροσωπεύοντας όλους τους πολίτες του Μόρελαντ χωρίς διακρίσεις. Όμως επιτρέψτε μου να εκφράσω , το πόσο υπερήφανος αισθάνομαι που προέρχομαι από την Ελληνική παροικία, που έχει συμβάλει όλα αυτά τα χρόνια ώστε να αποτελεί το Μορελαντ παράδειγμα αρμονικής συμβίωσης για όλους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους γονείς μου διότι χωρίς την αγάπη τους και την υποστήριξη τους, δεν θα μπορούσα να επιτύχω τους στόχους μου. Υπόσχομαι σε όλους τους κατοίκους του Μόρελαντ ότι θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας και θα εργασθώ δυναμικά ώστε να εξυπηρετήσω το κοινωνικό σύνολο, και να εκπληρώσω τα αιτήματα σας. Σας Ευχαριστώ όλους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα η Ελληνίδα Μαίρη Λάλιου εξελέγη δήμαρχος του δήμου Γουίτλεσι της Μελβούρνης και μάλιστα με την βοήθεια της επίσης Ελληνίδας πρώην δημάρχου του ίδιου δήμου Χρυσούλας Παυλίδη. Επίσης επανεξελέγη δήμαρχος του «ελληνοκρατούμενου» δήμου Μόνας ο ομογενής Πολ Κλεισάρης καθώς και ο Α. Αθανασόπουλος στον γειτονικό δήμο Κίγκστον.


Απο την ιστοσελιδα Greek Insight http://www.greekinsight.com/

No comments:

Post a Comment