Wednesday, December 17, 2008

Λάβεται επιτέλους μια απόφαση για τον Θεοφάνους!!!

Μία ομάδα από ηγετικά μέλοι της ελληνικής παροικίας Μελβούρνης απηύθυναν έκκληση στον Δημόσιο κατήγορο να επισπεύσειτην απόφαση του και να αποφανθή για αν πρόκειτε η όχι να μηνήσει τον (Ελληνοκύπριο) υπουργό Theo Θεοφάνους ο οποίος εξετάζεται για υπόθεση υποτιθέμενου βιασμού.
Σε ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Βικτώριας Κο John Brumby, που δημοσιεύθηκε στην ελληνική εφημερίδα Νέος Κόσμος, τη Δευτέρα, η ομάδα επικρίνει το χρόνο που απαιτήθηκε για να εξεταστούν οι κατηγορίες εναντίον του κ. Θεοφάνους, λέγοντας ότι η αργοπορία αποφάσεως "δεν είναι προς το συμφέρον του υπουργού, της κυβέρνησης ή της ελληνική παροικίας. "Δεδομένης της δημόσιας συζήτησης που έχει ήδη γίνει, μας ανησυχεί το γεγονός ότι οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση θα έχει επιπτώσεις στην φυσική δικαιοσύνη σε αυτή την περίπτωση,".

Η επιστολή - υπογράφεται από ηγέτες της Ελληνικής παροικίας, συμπεριλαμβανομένων του Βασίλη Παπαστεργιάδη, Πρόεδρου της Ελληνική Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, και του Κώστα Νικολόπουλου, αναπληρωτή αρχισυντάκτη της εφημερίδας Νέος Κόσμος - Λέγεται επίσης ότι πολλοί άνθρωποι στην ελληνική παροικία εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τον αντίκτυπο που έχει η καθυστέρηση στον κ. Θεοφάνους και την οικογένειά του.

Το Γραφείο του Δημόσου Κατήγορου μελετάει το φάκελο με τα στοιχεία συλλεγμένα από την ομάδα της αστυνομίας σεξουαλικού εγκλήματος κατά τους τελευταίους 18 μήνες έρευνας για καταγγελία από μία πρώην φίλη του κ. Θεοφάνους ότι την βίασε το 1998.

Ο κ. Θεοφάνους έντονα αρνείται τους ισχυρισμούς.

Αν τελικά μηνηθεί, θα πρέπει και αναμένεται να παραιτηθεί από το υπουργείο του, δίνοντας την ευκαιρία στον πρωθυπουργό Κο Brumby να κάνει ανασχηματισμό στο Υπουργικό του Συμβούλιο.

Χθες, ο κ. Brumby επανέλαβε ότι ο κ. Θεοφάνους είχε το δικαίωμα να επιστρέψει στο υπουργείο του σε περίπτωση που δεν του απαγγελθούν κατηγορίες για βιασμό.Υποστηριξε επίσης οτι το Γραφείο του Δημόσου Κατήγορου κατά κανόνα χρειάζεται μέχρι και δύο μήνες για να ασχοληθεί με ένα θέμα όπως οι καταγγελίες κατά του κ. Θεοφάνους. "Μέχρι να βγει αυτή η απόφαση, οι υφιστάμενες ρυθμίσεις, προφανώς παραμένουν ως έχουν", είπε

No comments:

Post a Comment