Saturday, April 4, 2009

Αυστραλία: Τιμήθηκε η επέτειος της 1ης Απριλίου

"Το έπος του 55 - 59 δεν αποτελεί δημιούργημα ενός ή λίγων ανθρώπων, αλλά την καθολική ιστορία του μόχθου, του ηρωισμού και της αυτοθυσίας χιλιάδων αγωνιστών, που όργωσαν κάθε σπιθαμή της σκλαβωμένης γης μας", είπε σε ομιλία του στη Μελβούρνη ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Γρηγόρης Γρηγοράς, που προσκλήθηκε από την ΠΑΣΕΚΑ για να παραστεί στους εορτασμούς της επετείου της 1ης Απριλίου 1955, που οργανώνουν οι κατά τόπους αυστραλιανές Συντονιστικές Επιτροπές Κυπριακού Αγώνα.

Στη Μελβούρνη έγινε δοξολογία στον ιερό ναό του Αποστόλου Ανδρέα στο Σανσάην, με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που βρίσκεται στον περίβολο της εκκλησίας και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Αργότερα παρουσία του Υπάτου Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιάννη Ιακώβου, του γενικού προξένου της Ελλάδας κ. Χρήστου Σαλαμάνη, καθώς και προέδρων και αντιπροσώπων κυπριακών και ελλαδικών οργανισμών, το πυκνό ακροατήριο είχε την ευκαιρία να ακούσει από τα χείλη του αγωνιστή Γρηγόρη Γρηγορά που ήταν τομεάρχης στην περιοχή Σολέας, για τους αγώνες των Κυπρίων υπέρ της ανεξαρτησίας τους.
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment