Thursday, April 16, 2009

Αυστραλία: Ο X. Νικολαίδης θυμάται και εύχεται

"Οι συνθήκες στη φυλακή ήταν άθλιες, τριτοκοσμικές, απάνθρωπες και η πειθαρχία σιδηρά.
Οι φρουροί δεν φαίνονταν να νοιάζονται για την παραβίαση των κανονισμών ούτε στο κελί ούτε στον έξω χώρο.
Εκείνο, όμως, που με κυνηγά ακόμα σαν εφιάλτης, είναι όταν μας πήγαιναν στο δικαστήριο.
Το δέσιμο με τις αλυσίδες από τις 6.30 το πρωί που μας έβαζαν στο λεωφορείο μέχρι τις 8.00 το βράδυ που επιστρέφαμε στη φυλακή, είναι μια εικόνα που δεν σβήνεται με τίποτε".

Αυτά αναφέρει σε άρθρο του στο αυστραλιανό μηνιαίο περιοδικό Monthly, με τίτλο "Ο Βασιλιάς κι εγώ", ο ομογενής συγγραφέας Χάρης Νικολαϊδης, ο οποίος πέρασε αρκετούς μήνες σε φυλακές της Μπάγκογκ, έπειτα από καταδίκη του για προσβολή της μοναρχίας.
Στο άρθρο αυτό ο Νικολαϊδης περιγράφει τις μέρες που έζησε στο πρωτόγονο μπουντρούμι μαζί με άλλους εγκληματίες, εμπόρους ναρκωτικών και παιδεραστές.
Λεπτομέρειες που αν και γνωστές, συνεχίζουν να προκαλούν τη φρίκη.
Το άρθρο συνοδεύεται με χαρακτηριστικά σκίτσα από τη ζωή στη φυλακή που ζωγράφισε ένας ταλαντούχος σκιτσογράφος φυλακισμένος.
Ο βαρυποινίτης λοιπόν με αντάλλαγμα τα τσιγάρα, έδωσε στο Νικολαίδη δέκα σκίτσα, που με τη σειρά του κατάφερε και έφερε μαζί του κρύβοντάς τα σε καινούργιους φακέλους.
Πρόκειται για μια σειρά που δεν χρειάζεται λεζάντες, γιατί απεικονίζει ανάγλυφα τη ζωή στη φυλακή.
"Μαζί με τα τόσα άλλα, με βασανίζει το γεγονός ότι 12χρονοι και 13χρονοι πρόσφυγες από τη Μπούρμα και Καμποτία υποχρεώνονταν να μοιράζονται το κελί με κατάδικους για παιδεραστία ", προσθέτει.
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment