Monday, April 13, 2009

Στις 2 έως τις 5 Ιουλίου 2009 θα λάβουν χώρα στο πανεπιστήμιο Flinders της Αδελαίδας οι εργασίες του 8ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ελληνικών Ερευνών

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα εγκαινιάσει ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας Μάικ Ραν. Θεματολογικά το συνέδριο, στο οποίο θα παρουσιαστούν πάνω από 120 ερευνητικές εργασίες, θα καλύψει τους τομείς των Κυπριακών και Ελληνικών Σπουδών. Γλώσσα, λογοτεχνία, ιστορία, κλασσικές σπουδές, φιλοσοφία αλλά και κοινωνιολογικά ζητήματα -σε σχέση πάντα με τον ευρύτερο τομέα των Ελληνικών και Κυπριακών Σπουδών και Ερευνών- θα είναι μερικά από τα θέματα που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του τετραήμερου Συνεδρίου.
Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος μελετητές από όλο τον κόσμο και θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Τμήματος του πανεπιστημίου Flinders, το οποίο φέτος κλείνει τα 20 χρόνια λειτουργίας του.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αλλά σύμφωνα με τους διοργανωτές, εκτός από τις επιστημονικές συνεδρίες, θα συμπεριλαμβάνει και πολλές άλλες πολιτιστικές δημόσιες εκδηλώσεις, όπως δημόσιες διαλέξεις, εικαστικές εκθέσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις.
Πηγή http://www.greekinsight.com

No comments:

Post a Comment