Thursday, April 2, 2009

Αυστραλία: Προγραμματίζουν Εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού

Με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκε η ευρύτερη ομογένεια της Μελβούρνης , στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακών Σωματείων της Μελβούρνης (ΣΕΠΣΜ) για τις Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, σε εκδήλωση το περασμένο Σάββατο, 28 Μαρτίου. Η εκδήλωση είχε τη μορφή χοροεσπερίδας, τα έσοδα από την οποία θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων των φετινών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του Μαΐου.
Στους χαιρετισμούς τους ο Γεν.
Πρόξενος, κ. Χ. Σαλαμάνης, η βουλευτής κ Τ. Μικάκου, και ο συντονιστής εκπαίδευσης κ. Χ. Λαδόπουλος, αναφέρθηκαν στα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας, τόνισαν την αναγκαιότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων και κινητοποίησης για την αναγνώρισή της από τη διεθνή κοινότητα, και συγχάρηκαν τη Συντονιστική Επιτροπή για το σημαντικό έργο που επιτελεί.
Στο δικό του χαιρετισμό ο κ. Σπύρος Κοροσίδης, Συντονιστής της ΣΕΠΣΜ, μεταξύ άλλων έκανε και μνεία της απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου του 1994, με την οποία αναγνωρίστηκε η 19η Μαΐου ως ημερομηνία Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
"Η ημερομηνία αυτή", είπε ο κ. Κοροσίδης, "επιτάσσει σε όλους τους Έλληνες την εκπλήρωση ενός εθνικού χρέους, του χρέους της αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας.'
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment