Saturday, April 4, 2009

Αυστραλία: Οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι αξιόμαχες

Οι αυστραλιανές ένοπλες δυνάμεις δεν είναι αξιόμαχες, διότι τα πολεμικά πλοία και τα μαχητικά αεροπλάνα δεν είναι αξιόμαχα και ο οπλισμός του ανθρώπινου δυναμικού των τριών όπλων είναι απαρχαιωμένος, αποκαλύπτει η εφημερίδα "The Australian".

Κατά την εφημερίδα, η έλλειψη σύγχρονου εξοπλισμού δεν επιτρέπει την ασφαλή κινητοποίηση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων ή την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων, εναντίον εχθρού που διαθέτει σύγχρονα αμυντικά και επιθετικά μέσα.
Η έρευνα της εφημερίδας διαπίστωσε, ότι τα πλέον ισχυρά όπλα των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων αναμένουν αναβάθμιση ή αντικατάσταση και είναι κατάλληλα για εκπαίδευση, μόνο, ή για εμπλοκή σε επιχειρήσεις χαμηλού κινδύνου.
Οι παραπάνω ελλείψεις εμποδίζουν τη συμμετοχή των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων σε απαιτητικές πολεμικές επιχειρήσεις χωρίς στήριξη από συμμαχικές δυνάμεις, κυρίως από τις ένοπλες δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Πρώην στέλεχος των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων δηλώνει, ότι "ο αυστραλιανός λαός θα μείνει άφωνος όταν σκεφτεί, ότι αν και δαπανάμε 22 δις δολάρια ετησίως για τις ένοπλες δυνάμεις και τον οπλισμό τους, δεν μπορούμε να στείλουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας σε επικίνδυνες αποστολές διότι ο οπλισμός τους ή θα χαλάσει ή δεν θα αρκέσει".
Η κυβέρνηση Ραντ θα δημοσιοποιήσει σύντομα τα σχέδιά της για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, τα οποία θα περιλαμβάνουν αγορές μαχητικών αεροπλάνων, πολεμικών πλοίων και οπλισμού υψηλής τεχνολογίας, το κόστος των οποίων υπολογίζεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment