Tuesday, April 14, 2009

"Η Κίνα κατασκοπεύει την Αυστραλία από τον κυβερνοχώρο"

Η ασφάλεια του κυβερνοχώρου συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Αυστραλών Υπουργών Εξωτερικών και 'Αμυνας με τους Αμερικανούς ομολόγους τους στην Ουάσινγκτον.
Αυστραλία και Η.Π.Α. συζήτησαν την αυξανόμενη απειλή που τίθεται από κινεζικές και ρωσικές επιθέσεις πολιτικού, στρατιωτικού και εμπορικού χαρακτήρα στον κυβερνοχώρο.

Όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Αυστραλίας κ. Στίφεν Σμιθ, "η ασφάλεια του κυβερνοχώρου παρουσιάζει αυξανόμενο ενδιαφέρον για όλους μας...πρόκειται για ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν όλα τα σύγχρονα κράτη".
Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε μια εποχή που εκδηλώνεται αυξανόμενη ανησυχία για τους δεσμούς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας με την Κίνα και ενώ διατυπώνονται ισχυρισμοί ότι "η Κίνα έχει αυξήσει τις προσπάθειές της για κατασκοπία κυβερνήσεων και επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο διεθνώς".
Σύμφωνα με πηγή του αυστραλιανού Υπουργείου 'Αμυνας, "η Αυστραλία δέχεται επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από την Κίνα σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Όπως αναφέρεται σε έκθεση του ερευνητικού ινστιτούτου Munk Centre for International Studies με έδρα το Τορόντο, ένα δίκτυο κατασκοπίας του κυβερνοχώρου με βάση την Κίνα έχει πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα σε πάνω από 1.200 υπολογιστές σε 103 χώρες".
Παρ� όλες τις ανησυχίες, ο Υπουργός 'Αμυνας της Αυστραλίας κ. Τζόελ Φίτζγκιμπον σε ομιλία του στις Η.Π.Α. δήλωσε ότι "η Αυστραλία εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ ενός μεγαλύτερου ρόλου της Κίνας σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο".
Πρόσφατα, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Κέβιν Ραντ έκανε έκκληση προς το Πεκίνο να αναλάβει ένα μεγαλύτερο ρόλο στον νομισματικό τομέα μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment