Thursday, April 16, 2009

Φονική έκρηξη σε πλεούμενο κοντά στην Αυστραλία

Έκρηξη σημειώθηκε σε πλεούμενο που μετέφερε περίπου 49 ανθρώπους οι οποίοι σκόπευαν να ζητήσουν άσυλο από τις αρχές της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να βρουν το θάνατο και δεκάδες να τραυματισθούν, ανακοίνωσε η αστυνομία την Πέμπτη.

Το σκάφος, το οποίο μετέφερε 49 άτομα από το Αφγανιστάν, εντοπίστηκε από την ακτοφυλακή της Αυστραλίας και ρυμουλκείτο προς το Ντάργουιν όταν σημειώθηκε η έκρηξη, δήλωσε ο Γκρεγκ Λάμπερτ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της δυτικής Αυστραλίας.

Το σκάφος εντοπίστηκε κοντά στη νήσο Άσμορ, στα ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών της Αυστραλίας, την Τετάρτη. Δεκατρία σκάφη που μετέφεραν μετανάστες που σκόπευαν να αιτηθούν τη χορήγηση ασύλου στην Αυστραλία έχουν εντοπιστεί αφότου η κεντροαριστερή κυβέρνηση στην Καμπέρα υιοθέτησε μια πιο επιεική πολιτική έναντι όσων ζητούν άσυλο τον περασμένο Ιούλιο.

Η διακίνηση ανθρώπων με προορισμό την Αυστραλία είχε κορυφωθεί το 2001, όταν είχαν φθάσει στη χώρα πάνω από 1.200 άνθρωποι, κατά κύριο λόγο από την Μέση Ανατολή, γεγονός που είχε αποδοθεί στην δράση επαγγελματιών λαθρεμπόρων ανθρώπων.
πηγή http://www.ant1online.gr

No comments:

Post a Comment