Saturday, April 4, 2009

Αυστραλία: Μειώσεις αποδοχών στην GM Holden

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Αυστραλίας General Motors Holden ανακοίνωσε δραστικές μειώσεις στις αποδοχές στελεχών της και εργαζομένων της προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων
Επίσης, αποφασίστηκε να σημειωθεί μείωση της παραγωγής στο μισό αριθμό αυτοκινήτων που παράγεται απ' ό,τι άλλες χρονιές. Τα σχέδια της εταιρίας για περικοπές έγιναν σε συνεργασία με τα εργατικά συνδικάτα, αλλά και με την έγκριση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που τα είδε ως «μοντέλο» και για άλλες βιομηχανίες.

Μεταξύ άλλων, η General Motors Holden αποφάσισε να περιορίσει τις βάρδιες, να μειώσει δραστικά τους μισθούς των διευθυντών, να παγώσει τους μισθούς των υπαλλήλων των γραφείων και να καταργήσει τις υπερωρίες και τα μπόνους. Έτσι, παρά το γεγονός ότι μειώθηκαν οι πωλήσεις και οι εξαγωγές αυτοκινήτων εντούτοις, για την ώρα τουλάχιστον, αποφεύχθηκαν οι απολύσεις.

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι το «μοντέλο» της Χόλντεν για αποφυγή απολύσεων με μείωση των μισθών διευθυντών και εργαζομένων μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες εταιρίες.
Πηγή http://www.kathimerini.gr

No comments:

Post a Comment