Wednesday, April 8, 2009

Αυστραλία- Έκκληση για την οικονομική ενίσχυση του σχεδιαζόμενου "Ελληνικού Πύργου" στη Μελβούρνη.

Έκκληση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας να ενισχύσει οικονομικά τον σχεδιαζόμενο 28όροφο "Ελληνικό Πύργο" στο κέντρο της Μελβούρνης, απηύθυνε ο πολιτειακός γερουσιαστής και πρώην υπουργός της Πολιτείας Βικτόρια Φάνος Θεοφάνους.

Ο κ. Θεοφάνους, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πολιτειακού Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε αρχικά στη μεγάλη σημασία που έχει για την πόλη της Μελβούρνης η αναγέννηση της "ελληνικής οδού" Lonsdale Street.
Ο κ. Θεοφάνους, μεταξύ άλλων, είπε ό,τι, ενώ η "αίγλη" της συγκεκριμένης περιοχής ως τόπου όπου γιορτάζεται και διαφημίζεται ο ελληνικός πολιτισμός μειώθηκε τα τελευταία χρόνια, το φεστιβάλ "Αντίποδες" "έβαλε" ξανά την περιοχή στον πολυπολιτιστικό χάρτη της Μελβούρνης, ως πολιτιστικού χώρου και μάλιστα ελληνικού.
Καταλήγοντας, ο κ. Θεοφάνους αναφέρθηκε στην αίτηση που προετοιμάζει ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, για να ζητήσει περαιτέρω επιδότηση από αυτή, ώστε να γίνει ο "ελληνικός πύργος" πραγματικότητα.
Ο κ. Θεοφάνους ζήτησε από την κυβέρνηση να βοηθήσει τον κ. Παπαστεργιάδη στην υλοποίηση του αιτήματός του, τονίζοντας ότι το όφελος θα είναι μεγάλο για όλη τη Βικτόρια.
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment