Wednesday, April 8, 2009

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας καλεί τις τράπεζες να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία για να βοηθήσουν τους πελάτες τους

O Αυστραλός υπουργός Οικονομίας Γουέϊν Σουάν κάλεσε σήμερα τους Αυστραλούς να ρίξουν ..."μια γερή κλωτσιά στα οπίσθια των τραπεζών που αρνούνται να μειώσουν τα επιτόκια τους".
Η άρνηση των τραπεζών να περάσουν στους καταναλωτές τη νέα μείωση των επιτοκίων μετά τη χθεσινή απόφαση της Αποθεματικής Τράπεζας έχει προκαλέσει την κατακραυγή καθώς και την οργή της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ και υπουργός Οικονομίας Γουέϊν Σουάν καλούν τις τράπεζες να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία και να βοηθήσουν τους πελάτες τους.
Την οργή του λαού και της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η άρνηση των μεγάλων τραπεζών της Αυστραλίας να μεταβιβάσουν στους πελάτες τους τη νέα μείωση των επιτοκίων.
Στη μηνιαία συνεδρίασή του, την Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο της Αποθεματικής αποφάσισε να μειώσει το επιτόκιο κατά 0,25%, στο 3%, το οποίο είναι το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 50 χρόνων.
Αιτιολογώντας την απόφαση, ο κυβερνήτης της Αποθεματικής Γκλεν Στίβενς τόνισε ότι η ανάγκη περαιτέρω μείωσης των τόκων επιβλήθηκε από την επιδείνωση της κατάστασης της παγκόσμιας οικονομίας.
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment