Wednesday, September 2, 2009

Κύπρου:Στα 148 εκατ. ευρώ τα κέρδη εξαμήνου

Στα 148 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη της Τράπεζας Κύπρου στο α΄ εξάμηνο καταγράφοντας πτώση 39%, ενώ στο β΄ τρίμηνο τα κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 85 εκατ. ευρώ, αυξημένα 34% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2009.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών προέβλεπαν ότι τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Κύπρου θα ανέλθουν στα 135 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο σημειώνοντας πτώση 45% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Για το β΄ τρίμηνο η Marfin Analysis εκτιμά καθαρά κέρδη 72 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 14,2% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2009.

Χρέωση για Προβλέψεις για Απομείωση Δανείων

Το Συγκρότημα αύξησε σημαντικά τη χρέωση για προβλέψεις το α’ εξάμηνο 2009 λαμβάνοντας υπόψη τη χειροτέρευση του οικονομικού περιβάλλοντος και τη μερική επιδείνωση του δανειακού χαρτοφυλακίου.

Παρά την εν λόγω αύξηση, η χρέωση για προβλέψεις για απομείωση δανείων του Συγκροτήματος (€96 εκατ.) συγκρατήθηκε στο 0,76% (2008: 0,41%) των συνολικών δανείων (σε ετήσια βάση), αντικατοπτρίζοντας τόσο την υψηλή ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου του Συγκροτήματος, όσο και το πολύ ικανοποιητικό επίπεδο των σωρευμένων προβλέψεων, το οποίο περιλαμβάνει σωρευμένη πρόβλεψη για απομείωση σε συλλογική βάση της τάξης του 1% των συνολικών δανείων.

No comments:

Post a Comment