Monday, September 7, 2009

Αυστραλία- Η κυβέρνηση της Βικτόριας ενισχύει τους Πανελλήνιους Αγώνες

O πολιτειακός υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Τζέϊμς Μερλίνο, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της Βικτόριας προσφέρει 35.000 δολλάρια Αυστραλίας για την οργάνωση και πραγματοποίηση των Πανελλήνιων Αθλητικών και Πολιτιστικών Αγώνων Ωκεανίας 2009, που θα πραγματοποιηθούν στη Μελβούρνη το τριήμερο 27-29 Νοεμβρίου 2009.
Ο κ.Μερλίνο συνεχάρη το ΣΑΕ Ωκεανίας και τον ευρύτερο ελληνισμό για την οργάνωση των Αγώνων και ευχήθηκε απόλυτη επιτυχία.

Η αναπληρώτρια Γενική Πρόξενος Ευθυμία Νικολοπούλου συνεχάρη με τη σειρά της την Οργανωτική Επιτροπή, υπενθύμισε ότι οι αθλητικοί αγώνες είναι "γεγονότα που συσπειρώνουν τους ανθρώπους και τους μυούν στην ιδέα της ευγενούς άμιλλας" και ευχήθηκε απόλυτη επιτυχία των Αγώνων.
Η κα Νικολοπούλου ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Βικτόριας "για τη γενναιοδωρία της" και τόνισε ότι "η μητέρα Ελλάδα συνδράμει τους Πανελλήνιους Αγώνες, όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα του Ελληνισμού της Αυστραλίας".
Ο οικοδεσπότης,συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας, Γεώργιος Αγγελόπουλος, χαρακτήρισε τους Αγώνες "εορτασμό της νιότης" και διαβεβαίωσε για την επιτυχία τους.
"Απέχουμε μόνο τρεις μήνες από αυτό το γεγονός εορτασμού νιότης, των Πανελλήνιων Αθλητικών και Πολιτιστικών Αγώνων Ωκεανίας, που φέτος διοργανώνονται στη Μελβούρνη 27, 28 και 29 Νοεμβρίου 2009", είπε ο κ. Αγγελόπουλος.
Οι Πανελλήνιοι Αθλητικοί και Πολιτιστικοί Αγώνες Ωκεανίας έγιναν στο Σίδνεϊ το 2005 και την Αδελαΐδα το 2007, με τη συμμετοχή νεολαίας 16-30 ετών στην κολύμβηση, το τζούντο, το στίβο, το πόλο νερού, μπάσκετ και ποδόσφαιρο ανδρών των γυναικών και διάφορες άλλες αθλητικές επιδείξεις.
πηγή : http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment