Monday, September 14, 2009

Επαναπατρίζεται» ο Βίντουκα

Ο Μαρκ Βίντουκα σχεδιάζει να επιστρέψει στην Αυστραλία, αφού, όπως δήλωσε σήμερα ο μάνατζέρ του, αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του στα γήπεδα της Ευρώπης.
Ο άλλοτε αρχηγός της εθνικής ομάδας έφυγε το 1995 από την Αυστραλία, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Κροάσια Ζάγκρεμπ, ενώ ακολούθως φόρεσε τις φανέλες των Σέλτικ, Λιντς, Μίντλεσμπρο και Νιούκαστλ. Ύστερα από 10 χρόνια στα βρετανικά γήπεδα, ο 33χρονος επιθετικός, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους «ανθρακωρύχους», μετά τον υποβιβασμό τους στην Τσάμπιονσιπ, θέλει πλέον να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Μαρκ δεν θα αναζητήσει άλλο συμβόλαιο στην Αγγλία ή την Ευρώπη και πως επιστρέφει στην Αυστραλία για να ζήσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Στιβ Κάτνερ, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «theworldgame.com.au», και συμπλήρωσε: «Μπαίνει σε μια νέα φάση στη ζωή του και δεν είμαι σίγουρος αν αυτό περιλαμβάνει το να αγωνιστεί ξανά στην Αυστραλία. Πέρασε υπέροχα περίπου 11 χρόνια στη Βρετανία και αποφάσισε να προχωρήσει. Τώρα ο Μαρκ έχει άλλες προτεραιότητες και θέλει να πάει τη ζωή του σε μια διαφορετική κατεύθυνση».

Στη διάρκεια της καριέρας του ο Βίντουκα φόρεσε 43 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο και οδήγησε τους «Socceroos» στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που διεξήχθη το 2006 στη Γερμανία.
Πηγή : http://www.goalday.gr

No comments:

Post a Comment