Monday, September 7, 2009

Αυστραλία: Στην τιμή των 49.000 δολαρίων πουλήθηκε ένα λευκό γάντι του Μάικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στην Αυστραλία.

Ένα λευκό γάντι, το οποίο φορούσε ο εκλιπών τραγουδιστής Μάικλ Τζάκσον, πουλήθηκε σε δημοπρασία που έγινε σήμερα στην Αυστραλία στην τιμή των 49.000 δολαρίων, σχεδόν διπλάσια τιμή από εκείνη που ανέμενε ο οίκος δημοπρασιών.

Το λευκό, κεντημένο με κρύσταλλα, γάντι ήταν σήμα-κατατεθέν του αμερικανού τραγουδιστή και σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών "Bonhams&Goodman" αυτό ήταν το πρώτο γάντι του Τζάκσον, το οποίο βγήκε στο σφυρί από τον Ιούνιο που πέθανε σε ηλικία 50 ετών.
Το γάντι, που πουλήθηκε σήμερα στη Μελβούρνη, είχε φορέσει ο Τζάκσον στο Σίδνει, το 1996, την ημέρα που παντρεύτηκε την Ντέμπι Ρόου, μητέρα των δύο μεγαλύτερων παιδιών του, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών.
Μετά από μία μάχη πλειοδοσίας ανάμεσα σε συλλέκτες στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ, το γάντι αγόρασε η Warwick Stone για λογαριασμό του ξενοδοχείου Hard Rock&Casino στο Λας Βέγκας.
Το Νοέμβριο του 1996 ο Τζάκσον βρισκόταν στο Σίδνει στη διάρκεια την περιοδείας του υπό τον τίτλο "HIStory" και παρέστη στην πρεμιέρα της ταινίας "Ghosts", στην οποία πρωταγωνιστούσε. Νωρίτερα την ίδια μέρα ο τραγουδιστής είχε παντρευτεί την Ρόου. Στο τέλος της εμφάνισής του ο Τζάκσον πέταξε το γάντι στον Μπιλ Χίμπλ, συλλέκτη ενθυμίων από το χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου, ο οποίος σήμερα δεν ζει.
Η μητέρα του Χίμπλ έδωσε το γάντι για να δημοπραττηθεί.
Πηγή: http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment