Tuesday, September 15, 2009

Αυστραλία- Αναμένουν αύξηση της παραγωγής σιτηρών φέτος

Μέχρι τώρα όλα πηγαίνουν καλά για τους αγρότες των νότιων κυρίως Πολιτειών της Αυστραλίας, οι οποίοι και αναμένουν να έχουν την καλύτερη σοδιά των τριών τελευταίων ετών.
Τα τρία τελευταία χρόνια, λόγω ξηρασίας στη Δυτική Αυστραλία, τη Νότια Αυστραλία, και τη Βικτώρια, η παραγωγή δημητριακών, κυρίως, είχε μειωθεί αισθητά με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες να περιέλθουν σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Οι σιτοπαραγωγοί της Νότιας Αυστραλίας είναι μέχρι τώρα ικανοποιημένοι με τις βροχοπτώσεις που, σε ορισμένες περιοχές που είχαν πληγεί από την ξηρασία τα τελευταία τρία χρόνια, ξεπέρασαν τον μέσο όρο.
Διαφορετική είναι η κατάσταση στις Πολιτείες της Κουινσλάνδης και της Νέας Νότιας Ουαλίας, που ακόμα υποφέρουν από την ξηρασία και τον ζεστό καιρό.
Στις Πολιτείες αυτές αν δεν βρέξει τους δύο προσεχείς μήνες, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και κινδυνεύουν να χάσουν μια ακόμα παραγωγική χρονιά δημητριακών.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αρμόδιας υπηρεσίας στη Νότιο και Δυτική Αυστραλία, η φετινή παραγωγή δημητριακών αναμένεται να είναι παρόμοια αυτής του 2006-2006, όπου είχαν παραχθεί 75 εκατομμύρια τόνοι δημητριακών προϊόντων.
Για το ίδιο θέμα, ο εκπρόσωπος του Οργανισμού που κάνει προβλέψεις για την συνολική παραγωγή σιτηρών στην Αυστραλία, Ρον Στόνεϊ, δήλωσε ότι για τη Νέα Νότια Ουαλία και την Κουινσλάνδη, οι ανοιξιάτικες βροχοπτώσεις είναι απόλυτα απαραίτητες λόγω του ότι, από εδώ και πέρα, μεγαλώνουν χρονικά οι μέρες και γίνονται πιο ζεστές, που σημαίνει ότι οι φυτείες για να μεγαλώσουν και αποδώσουν χρειάζονται οπωσδήποτε νερό.
Διαφορετική, είπε, είναι η κατάσταση νοτιότερα όπου για την Βικτώρια τα πράγματα για την ώρα πηγαίνουν πολύ καλά ενώ για τη Νότια και Δυτική Αυστραλία σχετικά καλά.
Στις βορειότερες Πολιτείες οι προβλέψεις είναι καλές διότι αναμένεται να βρέξει και κατά τη διάρκεια της 'Ανοιξης.-
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment