Tuesday, September 29, 2009

Αυστραλία- "Ελληνική Μαγειρική από Ελληνική Καρδιά".

Μερικές από τις κορυφαίες προσωπικότητες της αυστραλιανής τηλεόρασης αλλά και από τον χώρο της μαγειρικής, καθώς και πολλοί ομογενείς γέμισαν ασφυκτικά την Δευτέρα το βράδυ το εστιατόριο "Ελληνική Δημοκρατία" στο Μπράνσγουϊκ της Μελβούρνης.
Οι λαμπερές προσωπικότητες βρέθηκαν εκεί για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του πολυβραβευμένου Έλληνα σεφ, Γιώργου Καλομπάρη "Ελληνική Κουζίνα από Ελληνική Καρδιά".

Το βιβλίο αυτό, που αναμένεται να γίνει μπεστ σέλερ, όπως και τα προηγούμενα του Γιώργου Καλομπάρη, παρουσιάστηκε μόλις δύο μέρες πριν από την έναρξη της νέας μαγειρικής τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία πρωταγωνιστεί ο ομογενής σεφ και στην οποία λαμβάνουν μέρος και κορυφαίες προσωπικότητες της Αυστραλίας.
Για παράδειγμα στην πρώτη εκπομπή συμμετέχει η πρωθυπουργός της Κουϊνσλάνδης Αν Μπλάϊ.
Αποτελεί δε συνέχεια της εκπομπής για την ανάδειξη του 'Κορυφαίου Μάγειρα" που έκανε ρεκόρ τηλεθέασης στην Αυστραλία και ανέδειξε τον Καλομπάρη ως κορυφαίο μάγειρα.
Ο ίδιος με την σειρά του προβάλει με κάθε ευκαιρία την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.
Ο Καλομπάρης έχει πάθος με την Ελλάδα (ιδιαίτερα με τη Μύκονο) και την ελληνική κουζίνα και αγωνίζεται για να την κάνει διεθνή! Το εστιατόριό του με το "ελληνικό χρώμα" (όπου σερβίρει και τα καλύτερα ελληνικά κρασιά και ούζα) έχει γίνει το στέκι των καλοφαγάδων της Μελβούρνης.
Πραγματικά, έχει κάνει "μόδα" την ελληνική κουζίνα και, σχεδόν σε καθημερινή βάση, τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με τον ίδιο και το μαγαζί του, ενώ θεωρείται πολύ "in" για τους επώνυμους να θεαθούν στο συγκεκριμένο στέκι.
Πρόκειται για το 'Ρress Club', στο παλιό κτίριο εκδοτικού συγκροτήματος στην καρδιά της Μελβούρνης, που ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο νέο εστιατόριο της Αυστραλίας το 2007 και ο Καλομπάρης "κορυφαίος σεφ της χρονιάς" και, μάλιστα, για δεύτερη φορά.
Μετά την επιτυχία του 'Ρress Club', ο Καλομπάρης άνοιξε πρόσφατα και ένα "πιο παραδοσιακό", εστιατόριο στη Μελβούρνη που το ονόμασε "Ελληνική Δημοκρατία".
Επόμενος στόχος του να ανοίξει το εστιατόριό του και στην Αθήνα.
Μόλις που πάτησε τα 30 και ήδη ο Ελληνοαυστραλός ψηφίστηκε ως ένας από τους 40 σεφ με τη μεγαλύτερη εμπειρία στον κόσμο από το περιοδικό "Global Food and Wine Μagazine".
πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment