Monday, September 7, 2009

Αυστραλία: Ισόβια σε ομογενή για το φόνο του πατριού του

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε δικαστήριο της Νότιας Αυστραλίας τον 27χρονο ομογενή Λάζαρο Χατζηστάση, ο οποίος βρέθηκε ένοχος για τον φόνο του πατριού του.
Ο ομογενής υποστήριξε ότι κτύπησε το θύμα βρισκόμενος σε άμυνα αλλά ο ισχυρισμός του δεν έγινε δεκτός από το δικαστήριο.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο ο πατριός του Χατζηστάση,που ήταν αλκοολικός,είχε την ημέρα του φονικού έντονο καβγά με την σύζυγό του.

Η τελευταία είπε στον γιο της ότι «φεύγει» από το σύντροφό της γιατί αυτός την γρονθοκόπησε και την κλώτσησε σε προηγούμενους καβγάδες τους.

Τότε ο Λάζαρος Χατζηστάσης μπήκε στο σπίτι και κατά την διάρκεια λογομαχίας με τον πατριό του,Τζέϊμς Φάρκουαρ, τον μαχαίρωσε πέντε φορές και να του τρύπησε την καρδιά. Ο Χατζηστάσης υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση από το θύμα που τον τραυμάτισε στο κεφάλι και πήγε να του χώσει τα δάχτυλα στα μάτια.

Ο δικαστής δέχθηκε ότι ο φόνος ήταν από αντίδραση και όχι εκ προμελέτης και καταδίκασε μεν σε ισόβια τον ομογενή, αλλά με την υπογράμμιση ότι θα πρέπει να μείνει στη φυλακή 20 χρόνια πριν έχει το δικαίωμα να υποβάλει έφεση για πρόωρη αποφυλάκιση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χατζηστάσης είχε και άλλη ποινή σε βάρος του και κυκλοφορούσε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους την ημέρα του φόνου, τον Ιούνιο του 2008.
Πηγή: http://www.kathimerini.gr

No comments:

Post a Comment