Friday, September 11, 2009

Αυστραλία- Προτεινόμενο σύστημα προειδοποίησης για φωτιές

Η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώρια πρότεινε, με την υποστήριξη του συνόλου σχεδόν των αυστραλιανών κυβερνήσεων, τη δημιουργία εθνικού συστήματος προειδοποίησης για πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές, βασισμένο στη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, το οποίο αξιοποιεί τις σταθερές και κινητές τηλεφωνικές συσκευές.
Το σύστημα προειδοποίησης θα δίνει τη δυνατότητα της καταγραφής κινήσεων οποιουδήποτε βρίσκεται εντός της ζώνης μιας φυσικής καταστροφής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις πυρκαγιών, επιδημιών, πολιορκιών, κυκλώνα, τρομοκρατικών και βομβιστικών επιθέσεων, επιδρομών εντόμων σε καλλιέργειες, χημικών ατυχημάτων, πλημμυρών, θυελλωδών ανέμων και καταιγίδων.
Το σύστημα θα μπορεί να στέλνει τουλάχιστον 100.000 μηνύματα, ειδοποιώντας τους κατοίκους περιοχών, μέσω των τηλεφωνικών τους συσκευών, για την άμεση εκκένωση της περιοχής στην οποία βρίσκονται, θα είναι σε θέση να ανακαλύπτει επιζώντες και να εντοπίζει πιθανούς δράστες και εμπρηστές που εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή.
Κυβερνητικός στόχος είναι το σύστημα να έχει αναπτυχθεί και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, οπότε αναμένονται πυρκαγιές, ενώ θα γίνει χρήση του σε όλες τις αυστραλιανές πολιτείες πλην της Δυτικής Αυστραλίας, που θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το ισχύον σύστημα για την ειδοποίηση πυρκαγιών.
Οργανώσεις υπέρ των προσωπικών ελευθεριών τονίζουν πως θα πρέπει να βρεθεί ένα νομικό πλαίσιο κατάλληλο ώστε να επιτρέπει την εφαρμογή του συστήματος, προστατεύοντας παράλληλα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.
Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό Υπουργείο Δικαιοσύνης, η σχετική πανεθνική βάση δεδομένων θα είναι αντικείμενο διαχείρισης από κάποιον ασφαλή κρατικό οργανισμό.
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment