Thursday, September 17, 2009

Η κρίση ερήμωσε τα παραδεισένια νησιά του «Κόσμου»

ΤΙΝΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ
Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ερήμωσε, η Αυστραλία έγινε ένα με τη Νέα Ζηλανδία και ο άνθρωπος που είχε αγοράσει την Ιρλανδία αυτοκτόνησε. Δεν πρόκειται για τις χώρες, αλλά για παραδεισένια νησιά που βρίσκονται στο Ντουμπάι και είχαν δημιουργηθεί για να κατοικηθούν από διασημότητες και δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι θα απολάμβαναν τα πρασινογάλαζα νερά της αραβικής θάλασσας και θα μοιράζονταν τον παγκόσμιο χάρτη.
Γι΄ αυτόν τον λόγο, το σύμπλεγμα αυτό είχε ονομαστεί «Κόσμος».
Για τη δημιουργία του «Κόσμου» τοποθετήθηκαν εκατομμύρια τόνοι βράχων στη θάλασσα. Οι φήμες έλεγαν πως ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Ζολί θα αγόραζαν την Αιθιοπία, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον προτιμούσε την Αγγλία, ενώ ο Ροντ Στιούαρτ ήθελε να ζήσει στη Σκωτία.

Μικρογραφία
Τα πράγματα δεν πήγαν όμως όπως τα είχαν σχεδιάσει οι εμπνευστές της μικρογραφίας του πλανήτη. Η οικονομική κρίση τίναξε στον αέρα το φιλόδοξο σχέδιο και σήμερα τα 300 νησιά είναι μια έρημη συλλογή από αμμώδεις κηλίδες. Πολλοί από τους αγοραστές δεν ήταν διασημότητες, αλλά επενδυτές. Ένας από αυτούς, ο ινδικής καταγωγής Βρετανός Τζον Ο΄Ντόλαν, αγόρασε την Ιρλανδία το 2007 αντί 38 εκατομμυρίων δολαρίων. Στις αρχές του 2009 αυτοκτόνησε. Οι υπόλοιποι δεν βλέπουν τον λόγο να επιστρέψουν στις «χώρες» τους. Όπως δήλωσε ένας τοπικός κτηματομεσίτης, «ο “Κόσμος” εξαφανίστηκε. Πλέον δεν μοιάζει καν στον πραγματικό κόσμο».
Πηγη http://www.tanea.gr

No comments:

Post a Comment