Tuesday, September 15, 2009

Νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για έξοδο από την κρίση ζητούν πολίτες ανά τον κόσμο

Λονδίνο
Την ανάγκη να ληφθούν περισσότερα μέτρα από τις κυβερνήσεις προκειμένου να δοθεί ώθηση στις εθνικές τους οικονομίες εν μέσω της οικονομικής κρίσης διαβλέπει η πλειονότητα των ανθρώπων σε διάφορες χώρες που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του BBC World Service.
Η δημοσκόπηση γίνεται ένα χρόνο μετά την κήρυξη πτώχευσης από την τέταρτη μεγαλύτερη αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers, που αποτέλεσε ορόσημο για την οικονομική κρίση.

Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν συνολικά 20 χώρες.

Βασει της έρευνας, το 67% των πολιτών ζητά να αυξηθούν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ανάταξη της εθνικής τους οικονομίας.

Αμερικάνοι, Γερμανοί και Μεξικάνοι υποστηρίζουν λιγότερα τα μέτρα διάσωσης της οικονομίας, σε αντίθεση με τους Βρετανούς που είναι υπέρ των μέτρων αυτών.

Ερωτώμενοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα, εάν επιθυμούν πρόσθετη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για περαιτέρω ώθηση της οικονομίας, οι περισσότεροι, δηλαδή το 72% ζήτησαν να αυξηθούν οι επενδύσεις στην πράσινη και την ανανεώσιμη τεχνολογία.

Το 62% των πολιτών είπε ότι οι κυβερνήσεις μπορούν να διαθέσουν επιπλέον πόρους σε σημαντικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της κρίσης από τις διάφορες κυβερνήσεις ποικίλλουν.

Στην Κίνα (88%), την Αυστραλία (68%), την Αίγυπτο (63%), την Βραζιλία (59%) και τον Καναδάς (57%) οι πολίτες είναι ευχαριστημένοι από τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Χαμηλή είναι η ικανοποιήση από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε Γαλλία (27%), Μεξικό (9%), Ιαπωνία (18%) και Φιλιππίνες (24%).

Οι Μεξικανοί είναι οι λιγότεροι ευχαριστημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης, καθώς το 88% είναι δυσαρεστημένοι από την ηγεσία τους ως προς τον τρόπο που προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση.

Οι Αμερικανοί πάντως είναι ομοιόμορφα χωρισμένοι άναμεσα στους ευχαριστημένους και στους δυσαρεστημένους από τις ενέργειες της κυβέρνησης μπροστά στην οικονομική κρίση.

Πέραν των αντιδράσεων που υπάρχουν στην εκάστοτε χώρα, το 36% δήλωσε ευχαριστημένο από τις ενέργειες της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το 32% δήλωσε εντυπωσιασμένο από τα μέτρα που έλαβαν σημαντικές τράπεζες.

Πηγή http://www.in.gr

No comments:

Post a Comment