Friday, September 11, 2009

Ο Συνοδινός πιέζεται να διεκδικήσει την πρώην έδρα του Χάουαρντ.

Το Φιλελεύθερο κόμμα Αυστραλίας εξακολουθεί να πιστεύει πως ο "μεσσίας του" ενδέχεται να είναι ένας ομογενής.
Πρόκειται για τον Αθανάσιο Συνοδινό, o οποίος αν και αρνήθηκε να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής, εντούτοις εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις από στελέχη της παράταξης που θεωρούν τον ομογενή ικανό ακόμα και για μελλοντικό ηγέτη τους και -γιατί όχι;- και για μελλοντικό πρωθυπουργό της χώρας.

Η εφημερίδα «The Sydney Morning Herlad» δημοσιεύει πρόταση του πρώην Υπουργού Οικονομίας της Αυστραλίας, Πίτερ Κοστέλο, προς τον πρώην επικεφαλής του γραφείου του πρώην Αυστραλού πρωθυπουργού και ομογενή Αθανάσιου Συνοδινού, να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές στην έδρα Μπένελονγκ (Bennelong) του Σίδνεϊ.
Την έδρα αυτή κατείχε ο πρώην πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ, και την έχασε το κόμμα του (Φιλελεύθεροι) στις εκλογές του 2007 (πρόκειται για την πρώτη φορά στην αυστραλιανή πολιτική ιστορία που πρωθυπουργός χάνει την έδρα του).
Ο κ. Κοστέλο αναφέρθηκε στη δεκαετή πείρα του Συνοδινού, απέρριψε το επιχείρημα της προχωρημένης ηλικίας του (μεγαλύτερος των 50 ετών) και περιέγραψε το εγχείρημα ως τον κατάλληλο φόρο τιμής προς τον κ. Χάουαρντ.
Ας σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο Συνοδινός είχε προτείνει σε δική του αρθρογραφία την υποψηφιότητα Κοστέλο για τη θέση του πολιτειακού πρωθυπουργού της Βικτόρια.
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment