Tuesday, September 8, 2009

Το υπουργείο Υγείας του Κουίνσλαντ σύστησε στους γιατρούς να πίνουν έξι φλιτζάνια καφέ για να αντιμετωπίσουν την κούραση.

Αυστραλοί γιατροί που εργάζονται χωρίς διάλειμμα ακόμη και για 80 συνεχόμενες ώρες έλαβαν από τους προϊσταμένους τους τη συμβουλή να πίνουν μέχρι και έξι φλιτζάνια καφέ για να κρατηθούν ξύπνιοι.
Ο ιατρικός σύλλογος της Αυστραλίας επέκρινε δριμύτατα την οδηγία του υπουργείου Υγείας του Κουίνσλαντ υποστηρίζοντας ότι η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης εκ μέρους των γιατρών θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου, 'Αντριου Πέσι, είπε ότι ο ορθός τρόπος αντιμετώπισης της κόπωσης είναι οι λιγότερες ώρες εργασίας.
"Δύσκολα θα πειστώ ότι η καφεΐνη, που σε κάνει να αισθάνεσαι λιγότερο κουρασμένος, βελτιώνει και τις επιδόσεις σου.
Θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε ένα ασφαλές σύστημα βαρδιών και στην παραδοχή ότι αυτό που απαιτείται για τη βέλτιση απόδοση είναι μερικές ώρες ύπνου", τόνισε.
Το υπουργείο έκανε τη σύσταση για τον καφέ μετά την προειδοποίηση του συλλόγου ότι οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία πεθαίνουν επειδή οι κατακουρασμένοι γιατροί αναγκάζονται να δουλεύουν αδιάκοπα μέχρι και 80 ώρες.
πηγή: http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment