Wednesday, September 2, 2009

Ο Συνοδινός υποψήφιος με το Φιλελεύθερο κόμμα;

Μελβούρνη- Το σύνολο των αυστραλιανών ΜΜΕ αναφέρεται στην πιθανή υποψηφιότητα του ομογενούς Άρθουρ Συνοδινού με το Φιλελεύθερο Κόμμα στις επικείμενες επαναληπτικές εκλογές για την έδρα Μπράντφιλντ της Νέας Νότιας Ουαλίας -μετά τη παραίτηση του Μπρένταν Νέλσον, πρώην αρχηγού του Φιλελεύθερου Κόμματος και εκλεγμένου στην έδρα Μπράντφιλντ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Άρθουρ Συνοδινός διετέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού της Αυστραλίας Τζον Χάουαρντ. Δημοσίευμα του αυστραλιανού πρακτορείου AAP αναφέρει ότι ο Άρθουρ Συνοδινός είναι μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων για την έδρα Μπράντφιλντ, η οποία θα εκκενωθεί τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με πηγές από το Φιλελεύθερο Κόμμα, η ασφαλής -παραδοσιακά φιλελελεύθερη- έδρα «είναι του Άρθουρ Συνοδινού, αν τη θέλει».

Ο κ. Συνοδινός δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, αλλά μιλώντας στην εφ. North Shore Times τον Ιούνιο δεν είχε αποκλείσει την πιθανότητα να είναι υποψήφιος στην περιοχή Μπράντφιλντ στις επόμενες εκλογές. Σχετικό δημοσίευμα της εφς The Daily Telegraph επισημαίνει ότι η καλύτερη ελπίδα για το κόμμα είναι να υπάρξει ένας υποψήφιος, όπως ο Άρθουρ Συνοδινός, που θα λειτουργήσει ενωτικά μεταξύ των διαφόρων παρατάξεων του Φιλελεύθερου Κόμματος. Αν απουσιάζει, τότε είναι πιθανό η επαναληπτική εκλογή να καταλήξει σε ένα διαγκωνισμό των υποψηφίων σε βάρος του κόμματος.
Πηγή: http://www.greekinsight.com

No comments:

Post a Comment