Sunday, January 18, 2009

Μπλάτερ: "Έχουμε 10 πιθανούς διεκδικητές για τα Μουντιάλ του 2018 και 2022"

Κάτι παραπάνω από έντονος αναμένεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις χώρες που επιθυμούν να διοργανώσουν τα Παγκόσμια κύπελλα του 2018 και του 2022. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δέκα χώρες έτοιμες να καταθέσουν φάκελο διεκδίκησης για τα αντίστοιχα Μουντιάλ.
«Έχουμε ήδη 10 πιθανούς διεκδικητές. Αν πάμε από ανατολικά προς δυτικά τότε έχουμε το Μεξικό, τις ΗΠΑ, την Ισπανία μόνη της ή με την Πορτογαλία, την Αγγλία, μία κοινή προσφορά από Ολλανδία και Βέλγιο, ελπίζω τη Ρωσία, καθώς και τις Ιαπωνία, Κατάρ, Κίνα και Αυστραλία», τόνισε ο πρόεδρος της FIFA, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το κύπελλο CIS, ένα τουρνουά που διεξάγεται ανάμεσα στις πρωταθλήτριες των 15 χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Ο Ελβετός παράγοντας αναφέρθηκε μετά στη Ρωσία και γυρνώντας προς το μέρος του προέδρου της ομοσπονδίας Βιτάλ Μούτκο του γνωστοποίησε ότι περιμένει από τη χώρα του να μπει στο κόλπο της διεκδίκησης, με τον γραμματέα της ομοσπονδίας Αλεξέι Σορόκιν, να απαντά: «Δεν έχουμε στείλει επίσημο γράμμα στη FIFA, αλλά περιμένουμε ακόμα την κυβέρνηση να υποστηρίξει την προσφορά μας».
Την εβδομάδα που πέρασε η FIFA γνωστοποίησε ότι οι ενδιαφερόμενες χώρες θα πρέπει να θέσουν υποψηφιότητα ως τις 2 Φεβρουαρίου, ενώ η τελική απόφαση για τις δύο διοργανώσεις θα παρθεί το Δεκέμβριο του 2010.

No comments:

Post a Comment