Saturday, January 10, 2009

Συνάντηση Κώων στη Μελβούρνη, Κρητών στη Βρισβάνη


Για 17η συνεχή χρονιά, οι Κώοι της Αυστραλίας θα συναντηθούν στη Μελβούρνη για την καθιερωμένη ετήσια συγκέντρωσή τους.Το Σίδνεϊ ήταν η πόλη που φιλοξένησε στις αρχές του 2008 την πορηγούμενη σύναξη των Κώων, ενώ για το 2010 έχει επιλεχτεί η Βρισβάνη.

Ο πρόεδρος της Κωακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας "Ο Ιπποκράτης", κ. Κώστας Αλαβέρας, οικοδεσπότης της φετινής συνάντησης των Κώων, δήλωσε: "Από σήμερα Παρασκευή και ως την προσεχή Δευτέρα, η μεγάλη ελληνική παροικία της Μελβούρνης θα έχει χρώμα νησιώτικο, Κωακό, αφού δεκάδες Κώες της Αυστραλίας έχουν έρθει ή θα έρθουν για να παραστούν στην καθιερωμένη ετήσια συνάντησή μας".

Εξάλλου σήμερα (Παρασκευή) αρχίζουν στην Βρισβάνη οι τριήμερες εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Κρητικής ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, που είναι το 29ο κατά σειρά.

Οι εργασίες του συνεδρίου της Νεολαίας θα διεξαχθούν σήμερα και της Ομοσπονδίας το Σάββατο.Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένων και αθλητικών αγώνων.

Σύμφωνα με τους οργανωτές θα γίνει συζήτηση για την συντονισμένη δράση των Κρητικών φορέων ανά τον κόσμο με σημείο αναφοράς το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην αναβάθμιση των επετειακών εκδηλώσεων για την μάχη της Κρήτης.

No comments:

Post a Comment