Tuesday, January 6, 2009

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του αστυνομικού


Στην Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου "Ερυθρός Σταυρός" εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση ο νεαρός αστυνομικός Διαμαντής Μαντζούνης, που τραυματίστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας κατά την δολοφονική επίθεση αγνώστων εναντίον αστυνομικής περιπόλου, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, στα Εξάρχεια. Την ίδια ώρα, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, που όπως όλα δείχνουν ανήκουν στον "Επαναστατικό Αγώνα". Εκτιμάται ότι η υπόθεση θα φωτιστεί περισσότερο αν υπάρξει προκήρυξη.
Εκτεταμένες έρευνες για την επίθεση
Συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής για τους δράστες της επίθεσης, εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του Διαμαντή Μαντζούνη.
Τα ίχνη του, στην δολοφονική επίθεση, χθες, στα Εξάρχεια, άφησε ο "Επαναστατικός Αγώνας", χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει προκήρυξη. Το ένα όπλο που χρησιμοποιήθηκε φέρει την ταυτότητα της οργάνωσης από την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα νέας Ιωνίας το 2007, ενώ το δεύτερο χρησιμοποιήθηκε στην πρόσφατη επίθεση κατά λεωφορείου των ΜΑΤ στην Πολυτεχνειουπολη.
Έξι άτομα οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα κατηγορούμενα για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.
Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους αλλά και σε και σε μαγαζιά που διατηρούν στην περιοχή των Εξαρχείων (καφετέριες, καφενεία, κλπ), βρέθηκαν πιστόλια, αεροβόλα όπλα, καθώς και εύφλεκτα υλικά με τα όποια μπορούν να παρασκευαστούν βόμβες μολότοφ.
Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment