Sunday, January 18, 2009

Αποχή Ελλήνων φιλάθλων από το Australian Open.

Μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε από τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, την αυστραλιανή αστυνομία και τους οργανωτές του Australian Open ο "Σύλλογος Φιλάθλων Ελλάς" γνωστοποίησε ότι θα μποϊκοτάρει τους αγώνες που αρχίζουν αύριο στη Μελβούρνη.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος σημειώνει ότι τα όσα γράφει ο τύπος περί "φυλετικής βίας" στους αγώνες των δυο τελευταίων ετών δεν τον αφορούν.
"Το 2007", αναφέρει, "σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ Σέρβων και Κροατών. Το 2008 δεν σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ Ελλήνων και Χιλιανών φιλάθλων. Αντιθέτως είχε δημιουργηθεί μια όμορφη ατμόσφαιρα, που συμβόλιζε και την αρμονική συμβίωση διαφόρων φυλών στην Αυστραλία. Αυτήν την ατμόσφαιρα χάλασε η αστυνομία με το σπρέϊ πιπεριάς που έριξε σε φιλάθλους τους οποίους χαρακτήρισε ταραχοποιούς μόνο και μόνο επειδή πανηγύριζαν".
Υπενθυμίζεται ότι και η αστυνομία επικρίθηκε πέρσι για την απόφασή της να ρίξει σπρέϊ πιπεριάς σε ομογενείς φιλάθλους, κατά την διάρκεια αγώνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και να κινδυνέψουν και παιδιά.
Στην ίδια ανακοίνωση των ομογενών φιλάθλων επαινείται η ανεξάρτητη δικαιοσύνη "η οποία δεν ελέγχεται από τα μέσα ενημέρωσης και την αστυνομία". Από τα τρία μέλη του "Συλλόγου Φιλάθλων Ελλάς" στα οποία ασκήθηκε δίωξη η δικαιοσύνη, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, αποφάνθηκε για τους δύο ότι: "Απορρίφθηκαν οι κατηγορίες για επίθεση εναντίον αστυνομικών και ρήψη επικίνδυνων αντικειμένων. Οι δυο αποδέχθηκαν μόνο την κατηγορία ότι αντιστάθηκαν στη σύλληψή τους". Η υπόθεση του τρίτου μέλους που κατηγορείται για τα περσινά επεισόδια δεν έχει εκδικαστεί ακόμα.
Η αστυνομία της Μελβούρνης προειδοποίησε τους φίλους του τένις ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχθεί συμπεριφορές σαν τις περσινές στους αγώνες του Australian Open.
Ο "Σύλλογος Φιλάθλων Ελλάς" κάνει γνωστό ότι με απόφαση των μελών θα μποϊκοτάρει το φετινό Australian Open γιατί "τα μέλη φοβούνται για την ασφάλειά τους μετά την περσινή δυναμική εμφάνιση της αστυνομίας".

"Είναι θλιβερό", τονίζεται " που οι οργανωτές του τουρνουά και η αστυνομία θέλουν να αφαιρέσουν το χρώμα και τη ζωντάνια από τους αγώνες τένις και αντί να είναι ένα συναρπαστικό άθλημα το θέλουν βαρετό όπως γίνεται στο Γουϊμπλεντον".

Στην ίδια ανακοίνωση ασκείται κριτική στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης που επέκριναν τον "Σύλλογο Φιλάθλων Ελλάς" για το σύνθημα "Έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο", σύνθημα που υιοθέτησε πέρσι και ο Μάρκος Παγδατής στον οποίο ασκήθηκε σκληρή κριτική.

"Το σύνθημα αυτό", αναφέρουν, "αφορά τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής που βρίσκονται στην Κύπρο.

Η Αυστραλία και όλος κόσμος, μέσω του ΟΗΕ, ζητούν την αποχώρησή τους κάτι που προφανώς οι αδαείς δημοσιογράφοι αγνοούν.Αν έκαναν και την ελάχιστη έρευνα δεν θα έπεφταν σε τέτοιες γκάφες" καταλήγουν.Πηγή http://www.express.gr/

No comments:

Post a Comment