Tuesday, January 6, 2009

Αυστραλία-Ισραήλ:Ο αυστραλός πρωθυπουργός καλεί το Ισραήλ να σεβασθεί τις ανθρωπιστικές του υποχρεώσεις απέναντι στον παλαιστινιακό πληθυσμό.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Κέβιν Ρούντ κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να σεβασθεί τις ανθρωπιστικές του υποχρεώσεις απέναντι στον παλαιστινιακό πληθυσμό, έπειτα από την έναρξη της χερσαίας του επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.
«Η Αυστραλία αναγνωρίζει το δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ, καλώντας ταυτόχρονα όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ν’ αποφύγουν ένοπλες πράξεις,οι οποίες θα οδηγούσαν σε ανώφελες δυστυχίες και ν’ αυξήσει τα δεινά των αθώων αμάχων», τόνισε ο Ρουντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Είναι «κρίσιμο για το Ισραήλ να σεβασθεί τις ανθρωπιστικές του υποχρεώσεις», όπως αυτές απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και να επιτρέψει στον πληθυσμό της Γάζας να έχει πρόσβαση σε βασικά είδη ανάγκης, σε τρόφιμα, ανθρωπιστική και φαρμακευτική βοήθεια», πρόσθεσε.
Μία διπλωματική λύση θα πρέπει να προταχθεί για να οδηγήσει στον τερματισμό των επιθέσεων με πυραύλους «εκ μέρους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς» και την αποστολή όπλων στη Γάζα, μία λύση, η οποία θα πρέπει επίσης να προβλέπει την άμεση κατάπαυση του πυρός και «μία συμφωνία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, επί τη βάσει μίας λύσης που θ’ αναγνωρίζει την ύπαρξη δύο κρατών», τόνισε ο Ρουντ.

No comments:

Post a Comment